Søndagsvakt i skranken i Bodø

Søndagsvakt i skranken i Bodø

Les Laila Evjenths muntre historie fra virkeligheten!

Søndagsvakt i skranken i Bodø
 
Jeg satt i skranken på 60-70 tallet og opplevde mange artige situasjoner.
 
En søndag kom det inn en vaskeekte cowboy iført skinnvest, dongeri, cowboyhatt osv. En flott kar.Cowboy1
Han kom og leverte et telegram som skulle til USA, skrevet med blokkskrift, på engelsk. Jeg slo øyeblikkelig om til min skoleengelsk, men mannen svarte ikke.
Adressen stemte ikke, så jeg måtte få greie på nærmeste by for telegrammet. Men uansett hva jeg sa på engelsk, så svarte han ikke. Plutselig stakk han hodet med cowboyhatten på inn gjennom luka og ropte, på ekte Saltendialekt, til vaktsjefen  som satt inne. «E det ingen som kain snakke norsk  her? Æ forstår ikkje ka  ho sei!»
Han var fra Valnesfjord og hadde en dame fra USA på besøk og det var hun som hadde skrevet telegrammet. Klærne hadde han fått av henne.
Huff så flaut- men i ettertid så morsomt.

Laila