Mobil frihet i EU og EØS

Presisering av artikkel i Telepensjonisten om roaming i EU/EØS

I utgave nr. 2/16 av Telepensjonisten hadde jeg en liten artikkel om dette temaet.

Etter en stund fikk jeg en epost fra en nåværende telepensjonist som hadde jobbet med bl. a. markedsføring i Telenor. Han gjorde meg oppmerksom på at tilbudet fra Telenor hadde en klar begrensning som ikke kommer fram i markedsføringen av det nye tilbudet, nemlig at det ikke omfatter de nordiske landene Sverige, Danmark og Finland. For å ha samme mulighet som omfatter også disse landene, må du ha en tilleggstjeneste som heter «Ring i Norden» og som koster kr. 9,- per måned. For totalt kr. 258,- kan du da ringe fra Norge til Norden, Norden til Norge eller innen Norden, i tillegg til resten av EU/EØS-området.

Det er viktig å være klar over at tilbudet ikke omfatter de femsifrede eller andre spesialnummer, noe Telenor ikke har gjort oppmerksom på i markedsføringen av tilbudet.

Telia her et tilsvarende tilbud «Roam like Home» for EU og EØS, som også omfatter Norden. Det ser ut som også de mindre tilbyderne som Talkmore og OneCall nå har introdusert tilsvarende tilbud med forskjellige priser og betingelser.

Truls Langeggen