Opplev Namdalskysten 5 og 6 september

Rørvik og museet

Kysten av Trøndelag veksler mellom sjarmerende skjærgård og høye fjellformasjoner. Kontrastene er store, men folkene du møter er stort sett like. Varme, imøtekommende og hemningsløst trivelige å omgå er en grei beskrivelse. Fra øyene Hitra og Frøya i sør, til Leka i nord strekker denne kystlinjen seg. Her finner man steder som gjennom årtusener har vært befolket. Havet har gitt grunnlag for liv, og etter hvert også bidratt til den sterke kystkulturen vi finner her ute. Vi ønsker dere velkommen på en reise gjennom vakker natur.

PROGRAM

Dag 1 – 5. september: Vi har avgang fra Torgkona i Trondheim sentrum kl 8.00 om morgenen og turen går nordover langs E6. På Steinkjer gjør vi en avhopper, og tar turen opp til Stod og Hatlingsetra. Etter et par timer med både servering og moro på setertunet, går turen videre langs østsiden av Snåsavannet. Etter hvert er vi ute på E6 igjen, og følger veien nordover til Grong. Vi setter kurs vestover, og følger veien ut mot kysten. Etter et par timer er vi på Vikna og vi ankommer kystbyen Rørvik ca. kl. 17.00 og sjekker inn på Kysthotellet. Kl. 18.00 rusler vi ned til Norveg museet, hvor vi får omvisning og middagsservering.

Dag 2 – 6. september:

Etter en god frokost, venter Berggården. Vi spaserer til det som var en viktig handelsgård på Rørvik et stykke tilbake i historien. Berggården rommer en privat samling etter Paul Woxeng, og her finnes mange nostalgiske og flotte gjenstander fra svunnen tid. Etter dette blir det litt fritid, før vi møtes ved bussen. Turen går til Nærøy og vi kjører forbi Eidsvollsmannen Georg Sverdrups fødested. Vi skal blant annet få se det lille fiskeværet Abelvær, og vi gjør et stopp på Abelvær Gård. Her får vi servert en kopp kaffe og litt vaffel. Videre fortsetter vi til vindmølleparken på Hundhamarfjellet. Deretter kjører vi til Hofles, hvor vi tar fergen til Lund. Vi følger RV 769 forbi Jøa, og ankommer Namsos rundt kl. 17.00. Her blir det et middagsstopp, før vi tar siste etappen langs Kystriksveien til Steinkjer. Beregnet ankomst Trondheim er kl. 21.30.

Grunnpris:

20-29 deltakere 3695,-

30-39 deltakere 3495,-

40-49 deltakere 3295,-

 Enkeltromstillegg 400,-

 Inkludert:

Reise i moderne turistbuss

En natt i dobbeltrom

Lunsj og underholdning på Hatlingsetra

1 frokost

2 middag

Besøk Abelvær Gård med servering

Inngang Norveg museet og Berggården

Aktiv reiseleder

Påmelding direkte til Vega Reiser innen 1 august 2017

Tlf: 73 95 10 15

 E-mail: post@vegareiser.no