Medlemsmøte med sykehuspresten 24. februar 2015

Medlemsmøte med sykehuspresten 24. februar 2015

40 medlemmer møtte opp til medlemsmøtet 24. februar, der de ble underholdt av sykehuspresten fra Ahus, Erik Mathisen.

Ski-VM fra Falun før møtet. Men skijentene smurte seg bort, beste jente kom inn som nummer 22.

Leif åpnet møtet som nyvalgt leder og ønsket alle hjertelig velkommen.
Unni refererte fra tidligere medlemsmøter og fra årsmøtet 27. januar.
Det var kommet 7 takkekort siden forrige medlemsmøte, og disse ble lest opp. Leif refererte til brev fra foreningen hvor det ble påpekt at vi bare får tilskudd for betalende medlemmer, ikke for medlemmer som har betalingsfritak, eller for medlemmer som ikke har betalt kontingenten. Pr. dags dato er vi derfor således 328 (betalende) medlemmer.
Åke fortalte om forestående turer. Den første var en dagstur med buss Oslo – Sandefjord – Strømstad (ferge) – Oslo. Den neste turen er en 3-dagers tur til Øystese i Hardanger 18. – 20. mai, med en dagstur til Bergen. Her må vi være klar over grytidlig avgang fra Oslo: kl. 07.00 ved drosjeholdeplassen bak hotel Opera.

OSL-150224_Møte_Sykhuspresten_02
Leif ønsker alle velkommen, Unni sitter klar til å referere

Det var ingen saker som ble tatt opp under Eventuelt, og ordet ble derfor gitt videre til dagens underholder, sykehusprest ved Ahus – Erik Mathisen. Erik Mathisen hadde tatt med seg gitaren og startet underholdningen med kjente Prøysenvise der alle kunne nynne med. Deretter kom den ene kjente og kjære sangen etter den andre. Det var Prøysen-viser, gamle skillingsviser, slagere, revyviser og til og med gamle sanger som var «pensum» i barneskolen for denne generasjonen. For noen av sangene ble også «menigheten» oppfordret til å synge med. Og til tider var det allsang i møtelokalet. Og innimellom tok han en pause fra sangen og fortalte tankevekkende historier fra sitt virke som sykehusprest. Prestetjenesten på Ahus er til for å bli brukt, og det er deres håp at den kan være til hjelp i en sårbar og vanskelig situasjon.

Etter all sangen ispedd en passende dose alvorsord, var det tid for middag. På menyen stod Biff Stroganoff med kokt ris og tyttebærsyltetøy. Dette falt tydeligvis i smak, også for presten. For etter middagen kunne sykehuspresten varte opp med en ny underholdningsrunde med gamle slagere og revyviser.

Og til slutt var det loddsalg og utlodding av fine gevinster.

Nedenfor viser vi noen glimt fra medlemsmøtet: