Planlagte turer 2019

Her finner du informasjon om hva turkomiteen konkret jobber med av kommende turer

Her finner du informasjon om hva turkomiteen konkret jobber med av kommende turer

Planlagte turer ett år framover. Datoer, hvis oppgitt er endelige. Innholdet rimelig fastlagt. Prisen omtrentlig avhengig av antall, euro-kurs og annet.

Medio januar 2019 kunngjorde turkomiteen en flott reise til Gotland med avreise 6. mai
og retur til Oslo om kvelden 11.mai. I moderne turistbuss kjører vi gjennom
Sverige til et hotell i nærheten av fergestedet Nynäshamn. Neste dag går fergen til
Visby hvor vi bor på samme hotell i 3 netter og får oppleve middelalderbyen Visby og
nord- og sørsiden av den spesielle øya. På hjemreisen overnatter vi i Oskarshamn
før bussen tar oss trygt tilbake til Oslo. For nærmere turbeskrivelse, se Kunngjorte turer. Påmeldingsfristen er 25. februar.

Neste tur er en dagstur med buss til Larvik, Kaupang, Stavern i Vestfold onsdag 5. juni. FOR Vestfold Syd
Turen omfatter også en båttur til Citadellet. Turen kunngjøres utpå våren.

28. august august blir det nok en dagstur – denne gang til Magnor glassverk og derfra via Charlottenberg og Arvika til Klässbol linveveri og hjem via Töcksfors. FOR-Klässbol-og-Magnor    Turen kunngjøres medio juni.

Høstens store og opplevelsesrike reise går til Romania søndag 6. oktober til søndag 13. oktober. FOR Visit Romania  Vi starter med omvisning i Bucuresti, Balkans Paris, hvor vi utforsker verdens nest største offentlige bygning, det tidligere presidentparets villa og andre severdigheter. Vi drar videre til byen Brasov i hjertet av Transilvania, med smaking av vin og ost underveis. Med base i Brasov besøker vi Sinaia, «Karpatenes perle», med det berømte Peles slottet, den tidligere kongefamiliens sommerresidens. Vi besøker også Bran-slottet, det påståtte bostedet til vampyrgreven Dracula. Turen fortsetter til byen Sibiu i hjertet av Romanias gastronomiske region. Her blir det både festningsbesøk og en rumensk kveld. På returen til Bucuresti får vi med oss Curtea de Arges (hvis veien dit er farbar), som har en spesiell plass i alle rumeneres hjerte – kultur, historie, religion og overtro. Draculas egentlige slott finnes i nærheten. Turen avrundes med avskjedsfest i Bucuresti i Ølkjerren, en kjent showrestaurant med artistisk program. Turen kunngjøres 4. februar.

En juletur er hyggelig tradisjon. Denne gang ønsker vi å kunne tilby vi en tredagers tur
til Praha 3. – 6. desember.FOR Juletur Praha Praha blir ofte omtalt som en av Europas vakreste byer. Mange har kanskje vært i Praha før. Vi planlegger derfor noen severdigheter og aktiviteter som man ikke opplever når man reiser på egenhånd. Turen kunngjøres i slutten av mai.

 

 

Med hilsen turkomiteen


De som ikke har epost adresse, vil få melding på SMS når det kommer ny informasjon fra turkomiteen.
De må så ta kontakt med turkomiteen eller en i styret for å få mer informasjon.