Tur til Gålå og Peer Gynt Spelet

Telepensjonistenes tur til Spitbergseter 6-8 august 2017

Søndag morgen starta vi fra Sarpsborg, om Fredrikstad og Moss. 23 glade pensjonister som var klar for tur til Spitsbergseter og Peer Gynt Spelet på Gålå. Bussturen gikk fint med første stopp på Rudshøgda Kro, hvor vi fikk servert deilig lunsj buffé. Så gikk turen videre oppover Gudbrandsdalen som er veldig flott. Været var ikke det beste, med ganske kraftige regnbyger, men vi satt tørt og godt i bussen og stemningen var god.

Vel fremme på Spitsbergseter ble det servert kaffe og kaker og så fikk vi en introduksjon om Peer Gynt Spelet. Så fikk vi tildelt rom og det ble tid for litt avslapping.

Kl 16.30 var det middags buffé med alt en kunne ønske seg + litt til.

Så var tiden for å kjøre til Gålå kommet. Alle var godt kledd med ull under og regntøy. Været var blitt bedre, men det lurte noen mørke skyer. Forestillingen begynte 19.30 og det var over 2000 personer som skulle se Spelet. Dette var en moderne utgave av Peer Gynt, men Nils Ole og Jacob Oftebro gjorde en bra profil, veldig spesiell stemning der oppe ved Gålåvannet. Ca kl 23.00 var vi klare for hjemreise (ingen var blitt våte).

På Spitsbergseter ble det servert pølse i lompe og medisterkaker til nattmat (smakte godt).

Mandag.

Etter en god frokost var vi klare for en ny dag. Kjørte opp til Vinstra, der vi traff vår guide Olaf Giverhaug som hadde stor kunnskap om Gudbrandsdalen. Været var nydelig og vi hadde flott utsikt over Rondane og Jotunheimen. Alle kosa seg. Vel framme på Spitsbergseter var det tid for lunsj. Ettermiddagen var til fri utfoldelse, noen gikk tur, bada i bassenget eller bare slappa av. Middag kl. 19.00 med mye godt igjen.

Kl.19.30 var det mulig å besøke Akevitt Låven. Her var det samlet mange typer akevitt, det var også mulig å kjøpe smaksprøver (prisen snakker vi ikke om). Det var levende musikk og noen tok seg også en svingom.

Tirsdag.

Etter frokost var vi på plass i bussen og turen gikk til Maihaugen på Lillehammer. Vi ble guidet av en ung dame og vi opplevde både skoletime og kirkebesøk i flott solskinn. Så var det tid for lunsj på Marché Veikro. Karbonader med tilbehør + deilig dessert. Nå var det rake veien til Østfold, med en liten strekk på bena på Nebbenes.

Takk til vår flotte sjåfør Per Ivar for en fin og behagelig kjøring.

Hilsen fra Wenche Westgaard