Tur til Mallorca 3. til 12. oktober 2017

Åtte personer fra Telepensjonistene deltok på Dag Aasbøs tur til Mallorca

 

Åtte av lokalforeningens medlemmer deltok på en åpen tur som var arrangert av Dag Aasbø, en erfaren turarrangør fra Aust-Agder. Deltagere fra Kristiansand til Drammen ble plukket opp med buss som brakte oss til Gardermoen hvor vi møtte ni andre passasjerer som hadde ankommet direkte. I alt 55 turdeltagere tok et sent kveldsfly til Palma Mallorca.

 

Etter landing rundt midnatt ble det en times busstransport til Cala d´Or, gullbukten, for innkvartering i et relativt nytt leilighetskompleks.

 

 

 

 

 

 

Første dag var det ingen utflukt. Men etter en solid frokost i spisesalen (i likhet med alle øvrige morgener), gikk de fleste av oss til byens sentrum og havneområde. Det er en relativt liten by med ca. 4000 fastboende, men med utstrakt turisme, mange butikker og tilsynelatende enda flere restauranter.

 

       Marinaen i Cala d´Or.

 

Etter å ha tilbrakt dagen på egenhånd eller i mindre grupper, ble det felles middag på kvelden. Fantastisk buffet.

 

Dagen etter ble det arrangert felles busstur til byen Inca, hvor det var markedsdag. Skinnvarer var tydeligvis stedets spesialitet, men som på andre markedet var det svært assorterte utvalg av det meste man kunne tenke seg, og mye, mye mer enn det. Dette er en mellomstor by med drøye 30.000 innbyggere.

 

    ”Arendalsfraksjonen” klar til lunsj i Inca

 

Blant de mange felles utfluktene, står nok turene til Dragegrottene i Porto Cristo, fjellpartiet Serra de Tramuntana med mange små og pitoreske småbyer samt Palma by i en særstilling.

 

Dragegrottene er en samling av fire grotter med trapper og stier. Fra inngangen til utgangen er det ca. 1200 meter, og vi er på det «dypeste» 25 meter under bakkenivå. Det mest spetakulære var nok den underjordiske innsjøen Martel, hvor det var bygd en «konsertsal» med et par hundre sitteplasser. Her fikk vi oppleve en minikonsert hvor en kvartett om bord i lyssatte robåter spilte klassiske småstykker for fiolin, cello og cembalo. Riktig stemningsfullt!

 

          

Innsjøen Martel skal være en av de største underjordiske innsjøer i Europa.

 

På turene til Serra de Tramuntana og Palma hadde vi selskap av lokal guide, Hild. Opprinnelig trønder og fremdeles norktalende etter nesten 50 år i utlendighet. Hun var meget kunnskapsrik og foret oss kontinuerlig med relevant og interessant informasjon om steder vi besøkte og passerte. I tillegg tør vi sitere henne på kommentaren «gamle damer blir som nye» – med et skjelmsk blikk på vår unge sjåfør Hugo.

 

  Guiden Hild i typisk positur. Her i fjellandsbyen Valldemossa.

Det var to lengre stopp på denne turen. Først i Valldemossa, senere i Port de Soller hvor det var lagt inn tid for felles lunsj.

 

Vi disponerte en hel dag i Palma, og det ble slett ikke for god tid. Mange hevdet at hit må man tilbake til. En gang.

 

   Hild var også autorisert som guide i Katedralen

 

  Her er utsikt over Palma sentrum fra slottet Castell de Bellver

 

Innimellom alle arrangerte turer, fikk vi tid til bading på en av badestrendene i Cala d´Or eller rett og slett slappe av på en av de mange barer og restauranter i området.

Til slutt et bilde av hele Arendalsgruppen under en lunsj på hotellet vårt: