Tur til Normandie og Paris

Meld dere på til denne turen

 

Søndag 3. juni 2018 –7 dager –Telepensjonistene Normandie og Paris

PROGRAM______________________________

Dag 1 –Søndag 3. juni: Det er satt opp buss fra Heimdal, Trondheim Sentralstasjon og til Værnes på morgenen. Det er mulig å gå på bussen på vei ut. Oppmøte på Værnes to timer før avreise. Reiseleder tar i mot gruppa og deler ut reisedokumentene. Vi flyr til Paris med en mellomlanding i Amsterdam. På flyplassen i Paris venter vår buss som kjører oss til byen Caen som er hovedstad i det franske departementet Calvados. På veien stopper vi i Giverny hvor vi spiser lunsj på ex. Aubergedu Vieux Moulin.

Vi skal også besøke Distillerie Busnelhvor vi smaker på Calvados og franske oster.

Byen Caen har rundt 120.000 innbyggere og vi skal bo på Ibis Caen Centre som ligger sentralt. Dette er hjembyen til Vilhelm Erobreren. Byen opplevde en stor økonomisk oppgang under hans erobring av England. På kvelden er det felles middag på hotellet.

Parti fra Normandie

Dag 2 –Mandag 4. juni: Dagen starter med frokost. Vi møtes i resepsjonen kl. 09.00 og vi starter med et besøk på Normandy American Cementaryi Colleville-sur-Mer. Kirkegården huser over 9000 falne amerikanere, de fleste døde ved invasjonen av Normandie. Kl12.00 skal vi besøke D.Day museum. Vi får se en film ved Arromanches 360 som viser historien som utspant seg på strendene av Normandie.

På hjemturen skal vi på østerssmaking hos La Calvadosiennei Asnelles-Meauvaines.

Felles middag på kvelden.

Dag 3 –Tirsdag 5. juni: Etter frokost blir det en heldagsutflukt og vi kjører til Mont-Saint-Michel som er en tidevannsøy som ble bebygd på 500 og 600-tallet og het da Mont Tombe. Øya er i dag en egen kommune og innbyggertallet er rundt 60 personer. Opprinnelig ble det bygd som et kloster. Her får vi tid til å spasere rundt på øya og spiser lunsj på egen hånd. På hjemturen kjører vi innom landgangstrendene Omaha Beach og Arromanche. På kvelden er det felles middag.

Dag 4 –Onsdag  6. juni: Vi starter dagen med en god frokost før vi sjekker ut av

hotellet. Vi kjører innom kystbyen Deauvillesom er populær badeby for folk i Paris. Vi kjører videre til byen Rouen som er den historiske hovedstaden i Normandie. Her blir vi møtt av en lokalguide som tar oss rundt i byen før vi skal spise en felles lunsj. Vi får tid på egen hånd i gamlebyen før vi setter kursen i mot Paris. Her sjekker vi inn på Hotel Carltons som ligger i den livlige bydelen Montmartre. Bygningen er i haussmansk stil og har en takterrasse med panoramautsikt over Paris. På kvelden er det felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet vårt.

Dag 5 –Torsdag 7. juni: Dagen starter med en god frokost. Klokken 09.00 er det en

rundtur med buss i Paris med lokal guide. Vi får bla se sentrum av Paris, Notre Dame, Eiffeltårnet og slottet i Versailles.  Deretter blir det tid på egen hånd for de som vil utforske byen nærmere. Reiselederen har forslag og alternativer til hva man kan finne på i Paris. De som ønsker kan være med reiselederen til Eiffeltårnet. Felles middag på kvelden.

Dag 6 –Fredag 8. juni:

Dagen er på egen hånd. Kanskje vil noen være med reiselederen på en spasertur og vi besøker museet Louvre.

På kvelden spiser vi avskjedsmiddag på den kjente restauranten ex. Cadetde Gascogne.

Dag 7 –Lørdag 9. juni:

Dagen starter med en god frokost. Vi sjekker ut senest kl. 11.00 og hotellet tar vare på bagasjen vår til vi skal kjøre ut til flyplassen kl.15.00. Vi flyr via Amsterdam på tur hjem til Trondheim. Vi lander kl.22.50 og det er satt opp egen buss inn til Trondheim Sentralstasjon og Heimdal.

Inkludert i grunnpris:

 Flyreise Trondheim –Paris t/r

1 kolli á 23kg + håndbagasje 8kg

Alle skatter og avgifter

Busstransport i henhold til program

Busstransport fra Heimdal og Trondheim S t/r

6 overnattinger i dobbeltrom på 4* hotell

6 frokost

6 middager

2 lunsj

Inngang til museum oppgitt i programmet

Inngang til prøvesmakinger oppgitt i programmet

Lokalguide i byen Rouen

Guida rundtur med buss i Paris

Aktiv reiseleder fra Vega Reiser

Grunnpris pr. person: kr. 16.495,-Tillegg enkeltrom kr.    1.900,-Depositum  kr.    1.200,-

Med forbehold om endringer og skrivefeil i programmet. Påmelding til Vega Reiser innen 3. april 2018

Vega Reiser ASSunnlandsvegen 27032 Trondheim

Tlf: 73 95 10 15 post@vegareiser.no www.vegareiser.no