Årets julemøte for Telepensjonistene i Telemark

Årets julemøte for Telepensjonistene i Telemark

Julemøtet ble holdt på Kikuthytta 5. desember 2018

Årets julemøte for Telepensjonistene i Telemark ble avholdt på Kikuthytta 5. desember 2018. Gjestene ble mottatt i «peisestua» med smil og en god kopp gløgg. Stemningen var upåklagelig. Deretter ønsket leder Lisbeth Kleiv 40 møtedeltakere hjertelig velkommen til bords. Hun orienterte om menyen, som var tradisjonell juletallerken og riskrem til dessert. I tillegg ble kveldens underholdere, Herøya Oldermannslaug, introdusert.

Mens betjeningen serverte drikke til maten gikk praten høyt. Julesangen «Det lyser i stille grender», medvirket til god, gammeldags, Julestemning. Liv Berit Aadna leste, tradisjonen tro, diktet «Lille Lise». Og så var det tid for servering av julemat. Både ribbe, pølse, medisterkake og tilbehør smakte fortreffelig – og alle kunne spise seg mette. I pausen mellom hovedrett og dessert leste Lisbeth en morsom historie om mannen som kjøpte julepresang til sin nye kjæreste. Det ble mye latter og «humring». Desserten var riskrem med nydelige moste jordbær – og i en av dessertskålene var det gjemt en mandel. Den heldige vinner fikk marsipangris. Etter middagen kunne vi ta plass i Kikuthyttas peisestue, der 6 karer fra Herøya Oldermannslaug var på plass. Det ble en munter og nostalgisk time. Herøyagutten Jan sto for det meste av «snakkingen». Han introduserte de andre 5 karene, Einar, Willy, Harry, Tore og Leif i tur og orden. Alle 5 var selvsagt fra Herøya (selv om det etter hvert ble opplyst at noen av de kom fra både Nord-Norge, Bergsbygda og Oklungen). Diverse morsomme vitser ble kreditert medlemmer av gruppa – og det framkalte utrolig mye latter fra møtedeltakernes side.

Nye og gamle melodier, som virkelig fikk fram godfoten hos oss alle, ble framført. I tillegg fikk vi høre 3 gode gamle julemelodier.  Kanskje kveldens høydepunkt var Jans dans med sin medbrakte Senorita (hun var med bandet i en kasse). For noen var kanskje Gitarboogie, med Einar Idland i spissen, kveldens høydepunkt. Underholdningen var perfekt for oss av litt eldre årgang. Etter underholdningen var det tid for «åresalg», kaffe og bløtkake. Heldige vinnere ble trukket ut etter at kaffe og kaker var fortært. Møtet ble avsluttet med julesangen «Deilig er Jorden». Så takket Lisbeth for et hyggelig julemøte og ønsket alle GOD JUL – og «vel hjem».