Baksaas om det moderne Telenor

Hvordan ble det moderne Telenor til? Hvordan gikk vi fra Televerket til Telenor, fra nasjonal monopolist for fasttelefoni til et internasjonalt mobilkonsern?

Første november 1994 ble det statlige Televerket til Televerket AS. På samme dag ble 40 år gamle Jon Fredrik Baksaas ansatt som finans- og økonomidirektør.

Året etter var navnet skiftet til Telenor, og i 2000 gikk selskapet på børs. To år senere rykket Baksaas opp til konsernsjef, en stilling han skulle ha i hele 13 år.

Best kjent som bare Fredrik, har han vært med på Telenors omstilling fra traust norsk statlig aktør til ekspansivt multinasjonalt mobilkonsern med nærmere 200 millioner kunder. Nå forteller han sin historie. Han forteller om de mange forsøkene på å skape en nordisk telegigant, der den havarerte fusjonen med Telia utilsiktet ble en frigjørende kraft for Telenor. Men også om ekspansjonen i Europa, Russland og ikke minst i Asia. Det har vært møter med Nobelprisvinnere, statsledere og Apple-grunnlegger Steve Jobs. Og det har vært utfordringer med oligarker, korrupsjonskultur og barnearbeid.

Fredrik forteller åpenhjertig om hva han mener er den viktigste drivkraften bak Telenors eventyrlige utvikling: om det å ha staten som hovedaksjonær, om Telenors særegne kultur og om betydningen av menneskene bak det hele.  Som mangeårige konsernsjef har han sammen med mange kolleger i mange land, stått midt oppi en revolusjonerende teknologisk utvikling. Mobiltelefonen har endret livene våre og åpnet opp nye muligheter for millioner. Mobiltelefoni og Internett er i dag en selvfølge, med sine formidable bidrag til økonomisk utvikling og muligheter for den enkelte bruker.

Men hva blir det neste? I boken gir Baksaas noen svar.

En innsiktsfullt og åpenhjertig bok om det å drive et ekspansivt internasjonalt globalt konsern, forteller forlaget.

Baksaas har lovet at dersom han skulle komme til å gå i overskudd ved salg av bøker til tidligere kolleger og telenorpensjonister, kommer han til å dele dette til en god sak; UNICEFs videre arbeid i utvalgte asiatiske land i samarbeid med Telenor om skoletilbud til barn som ellers ville ha kommet til å falle utenfor.

Som telepensjonist kan du bestille/kjøpe boken ved å sende bestilling på SMS, send kodeord BAKSAAS til 2030. Du får da boken i posten og tilsendt faktura. Du får med dette den maksimale rabatt etter avtaleverket, 12,5%. Da vil boken koste kr 349,- inkludert frakt.

Fikk du ikke eposten?
Tilbudet er sendt som epost til alle medlemmer i Telepensjonistenes Landsforbund med registrert epostadresse i medlemsregisteret. Hvis du ikke fikk eposten, send oss en meldingved å klikke her, eller ta kontakt med din lokalforening for å registrere epostadressen eller sjekke om den som er registrert er riktig.