Bli kjent med den nye lederen av Telepensjonistene Bodø/Salten

De av våre medlemmer som har deltatt på møter er vel kjent med Thomas allerede, men her er han - med litt om seg selv.

Gratulerer med vervet som leder i Telepensjonistene Bodø/Salten, Thomas. Hvordan har du det i den nye rollen?

Tusen takk. Jeg må vel innrømme at jeg er fylt med frykt. Det sies at det er vanskelig å hoppe etter Wirkola, og nå er jeg skjøvet ut fra øverste avsats etter både fru og hr. Wirkola, henholdsvis Gerd og Arne Jan. Heldigvis har jeg et meget kompetent styre rundt meg, så jeg regner med å komme meg ned på sletta stående. Hva stilen angår, så vil jeg på foreningens vegne håpe at den blir god. Det fortjener alle trofaste medlemmer.

Litt om deg selv?

Jeg er født og oppvokst i Bodø, min yrkeskarriere har vært i Bodø, jeg har giftet meg og fått barn og barnebarn i Bodø og når den tid kommer, så har jeg en anelse om at også asken min vil bli spredd i Bodø.  Likevel er jeg ingen ekstrem Bodøpatriot, jeg trives her, selv om været til tider kan by på utfordringer. Byen har til tider vært så stygg at den har vært sjarmerende. Tilfeldigheter gjorde at jeg orienterte meg mot databehandling i utdanningen, og før utdanningen var ferdig, fikk jeg jobb hos Nordlandsdata. Der ble jeg i 10 år, til Ann Linchausen kom nordover til Bodø og etablerte en underavdeling av Televerkets EDB-tjeneste her. Hun hadde behov for min kompetanse innen lønn og regnskap og da var jeg ikke sen om å skifte arbeidsgiver. Dette var i 1986 og Televerket var i ferd med å ta sine første steg ut på den usikre isen mot privatisering og internasjonalisering. I ettertid har jeg tenkt på at jeg har vært utrolig heldig som har hatt mesteparten av min yrkeskarriere i Televerket/Telenor. Jeg begynte i et lite statsmonopol i utkanten av Europa, og avsluttet karrieren i et av verdens største og ledende telecomselskap. Riktignok har det ikke bare vært enkelt å være ansatt i Telenor, men jeg er stolt av det jeg har vært med på å bygge opp. Det er en god følelse å kjenne på, og jeg håper mange Telepensjonister kan føle det samme.

Du er jo medlem i Bodø Eldreråd – vil det påvirke ditt verv som leder for Telepensjonistene Bodø/Salten?

Hmm – det er jeg usikker på. Men jeg ser det som viktig å informere medlemmene om det som skjer i eldrerådet, og også ta med saker som opptar Telepensjonistene inn i eldrerådet. Hvordan informasjonen skal flyte er jeg litt usikker på. Kanskje på medlemsmøtene, men  jeg tror nok at Facebook eller hjemmesiden også bør benyttes. Da kan kommunikasjonen med medlemmene skje raskere og tilbakemeldingene komme direkte. Jeg tror at dette er noe som vil gå seg til og utvikle seg.

Spesielle saker du brenner for?

Egentlig ikke, men noen har sitert en stripe fra Knøttene til meg. Settingen er en samtale mellom den ettertenksomme Espen og den kjeftsterke Sofie, der Espen sier: Dine meninger er mere preget av kvantitet enn kvalitet.
Spøk til side – Det er en del tema som opprører meg. Og det handler gjerne om oppvekst og omsorg. Jeg blir trist når jeg ser at tilbud til barn og eldre nedprioriteres til fordel for tilbud til voksne oppegående personer, som utmerket godt kunne betalt for tjenestene selv.