Gerd og Nils om statsbudsjettet 2016

Gerd og Nils om statsbudsjettet 2015

bod-statsbudsjett2015_Gerd_og_NilsI forbindelse med statsbudsjettet 2016 har NRK  plukket ut fire ulike grupper i samfunnet: en småbarnsfamilie, en aleneboer, et pensjonistpar og et par uten hjemmeboende barn. Blant pensjonistene ble Gerd og Nils intervjuet.Under intervjuet ble mange emner diskutert. Nils er ikke helt fornøyd med at en god del av det de snakket om ikke kom med. Under intervjuet snakket vi  blant annet om forsvar, flyktningesituasjonen og pensjonisters generelle samfunnsengasjement, men det kom ikke på trykk.
Når det gjelder så forsvarsbiten var vi innom  «Aldri mer 9. april»  og hva som har bragt oss dit. Og nå er vi kanskje der igjen – at Nordnorge ikke skal forsvares.
Flyktningesituasjonen engasjerer pensjonster over hele landet. Telepensjonistene Bodø/Salten har hatt besøk av kurderen Ali Horori på et medlemsmøte for å gi et bilde av hva det vil si å være flyktning.
Vi synes det er viktig å få fram at  TP’s organisasjon er aktiv og opptatt av verdenssituasjonen og bekymret for våre etterkommere. Pensjonister er ikke bare opptatt av egen økonomi og velferd, vi ser også viktigheten av at også vi bidrar til fellesskapet blant annet ved å betale formueskatt sier Gerd.NRKs intervju av Gerd og Nils kan du lese ved å klikke her.Interessert i mer om skatteoppgjøret 2016? Her er noen linker på temaet.
http://www.nrk.no/norge/pensjonistene-far-2_7-milliarder-mer-1.12541429
http://www.dagensmedisin.no/artikler/2015/10/07/641-millioner-til-eldre-helse/Pensjonistforbundet har laget en oversikt over hva statsbudsjettet for 2015 innebærer for pensjonister. Artikkelen finnes ved å klikke HER publisert 081015