Lovund 2015

Lovund 2015

Teletur til Lovund.

Skjermbilde2015-08-29kl.14.27.012Langt ut i havet på vakre Helgeland ligger flere eventyrlige øysamfunn. Mange er fraflyttet, men Lovund skiller seg ut. Takket være et par grundere har Lovund gått mot strømmen. To lærere satset på laksoppdrett og lykkes i milliardklassen. De klarte å snu utviklingen og den lille øya blomstrer. Slå opp i wikipedia så får du god oversikt.

40 telepensjonister og venner la forleden ut på det som skulle bli en innertier av en kystopplevelse. Vårherre hadde bestemt seg for at nordlendingene endelig skulle få sol og varme. Turen fra Bodø med Albinussen bussreiser tok 8 timer til fergestedet Stokkvåg (på kystriksveien). Etter et par timers soling på dekk i 25 graders varme og havblikk kom vi til fugleøya, som også er kjent for sine lundefugler kolonier.

Vi opplevde et lite samfunn som smilte til oss. Vi hadde med buss, så etter ankomst fikk vi omvisning på øya med de få kilometer vei. Hotellsjefen guidet oss og velstanden glitret. Rorbuhotellet var som alt annet en opplevelse der det lå i sjøkanten med pratiske moderne rorbuer, med havet som lå rett under altanene . Maten var topp og servicen vennlig. Nesten sjølsagt var det museer der øyas historie var glimrende ivaretatt. På turen besøkte vi også et av Helgelandsfortene fra siste krig.

Når du er overveldet, er det kun bare å anbefale denne turen som duger. Vi hadde ikke tatt høyde for en ekstra dag med tur til Træna, som også er en del av eventyret og tilbudet. Vi hadde ikke hatt fantasi til å planlegge dette, men heldigvis går det «flere tog». Noen planla neste tur på sparket.

Nils

Flere bilder fra turen. Fotograf: Nils Bøe