Lederens hjørne Februar 2021

Hei.

Da har vi fått erfaring med avvikling av ‘digitalt’ årsmøte. Det gikk veldig greit, selv om jeg må innrømme at jeg virkelig begynner å kjenne på savnet etter å møtes.
Vi har fått to endringer i styret, og jeg vil takke Turid Wensell for hennes innsats som nestleder, og samtidig ønske henne velkommen tilbake som styremedlem. Takk også til Tove Leistad for hennes innsats som styremedlem, og hjertelig velkommen tilbake som ny nestleder. Jeg takker også for tilliten som er vist meg selv og resten av styret, og ikke minst til valgkomiteen for en god jobb. En annen gladnyhet er at medlemskontingenten blir stående på samme nivå som i fjor.

Også i fjor har noen dessverre forlatt oss og gått ut av tiden. Vi husker med varme og glede Olav Nilsen, Anne Inger Alvestad, Hans Valmo og ikke minst vårt æresmedlem Thomas Mathisen.
Vi minnes dem med et dikt av
Olav H. Hauge:

Din veg

Ingen har varda den vegen du skal gå
ut i det ukjende, ut i det blå

Dette er din veg. Berre du
skal gå han. Det er uråd å snu

Og ikkje vardar du vegen du hell.
Og vinden stryk ut ditt far i aude fjell.

Som det framkom av aktivitetsplanen, så blir nok også 2021 preget av dette hersens viruset som styrer det meste av samfunnsaktiviteten i verden. Noen av dere er kanskje allerede vaksinert, men med under 500 vaksinerte i uka ser det ut til at mai er den måneden vi tidligst kan regne med å møtes igjen. Jeg håper at vi da kan starte med et skikkelig vårblot, siden julebordet gikk den veien høna sparket. Vi kommer tilbake til denne saken! Med hensyn på reiseaktivitet, så tør vi ikke si noe som helst i dag. Gerd sier at vi kanskje bør begrense vår reiseaktivitet til eget fylke, og da helst til høsten. Styret var enig, og vi lot det være siste ord om den saken.
Fra tid til annen møter jeg kjente ansikter på tur, og det er kjempeviktig at dere trekker litt frisk luft så sant dere har helse til det. I den anledning vil jeg anbefale å investere i piggsko. Da blir turen så mye bedre og sikrere. Turid Wensell sier hun har kjøpt gode gamle kalosjer som hun trekker over hvis hun skal inn på butikk.
Det bringer meg til en sak som jeg vil komme tilbake til også senere på året. Jeg har begynt å se nærmere på medlemsundersøkelsen for 2020. Dessverre var det få som svarte, så vi kan ikke benytte undersøkelsen til å gjøre store strategiske endringer. Men noen tiltak ser jeg vi kan iverksette ganske umiddelbart. Vi skal prøve å få i gang en turgruppe, og så fremt Tusenhjemmet har skjenkebevilling, skal vi sørge for at det blir mulig å kjøpe vin på møtene våre.
Det var alt jeg hadde på hjertet denne gangen og så er jeg plutselig tilbake!