Dagstur med lunsj om bord på ferja “Mardøla” på Eikesdalsvatnet tirsdag 21. mai 2019

Dagstur med lunsj om bord på ferja “Mardøla” på Eikesdalsvatnet tirsdag 21. mai 2019

Telepensjonistforeninga i Molde inviterte til dagstur til Nesset tirsdag 21. mai 2019. Avreise fra Molde Trafikkterminal kl. 1000 med turbuss fra Aukra Auto.

TELEPENSJONISTFORENINGA I MOLDE
Årets sommertur 2019

Våknet i dag, onsdag 22. mai, til en grå og trist dag, overskyet og regn. Så bra da, at det var i går, tirsdag den 21., at turen vår gikk til Nesset. Sol og fin temperatur, noen lette skyer her og der, men en fantastisk dag ble det for oss 30 deltakere, på alle måter. Knut var reiseleder og ønsket oss alle, 30 personer, vel møtt.

De fleste av oss, derav noen ledsagere, møttes på bussholdeplassen til avreise kl. 10.00, og så tok vi opp noen flere langs Fannetranda og på Hjelset. Bussen fra Aukra var visstnok ny, og var veldig behagelig, det samme må sies om sjåføren, kanskje ikke ny, men en sabla god bilkjører. Nina Bakkemyr Hagbø er navnet. Underveis tok Liv Karin mikrofonen og fortalte om bygdene vi kjørte gjennom. Hun bodde på Gussiåsen i oppveksten, og fortalte derfra, og videre innover, forbi Tjelle, Rød og Eidsvågen, hvor hun også bodde og gikk på skole, noe som også gjelder undertegnede. Da vi etter Bugge kom til Eresfjord, overtok Aase mikrofonen, og sjåføren kjørte oss ned til Nauste sentrum, der Aase og familien har et veldig fint og velstelt hus som de har hatt i 40 år, og som de ofte besøker. Mye fin fisk å få i fjorden.

Rundt kl. 12 kom vi fram til Øverås og Eikesdalsvatnet; litt mer skyer her og litt kjølig, men om bord i “Mardøla” er det en stor , romslig salong, og for de som syntes det var litt kaldt, var det god plass ved de allerede påtente, store grillene. Godt og varmt, og vi kunmne glede oss til all den gode maten som var på gang. Utsikten fra det øverste dekket var storslagen! Vatnet var blankt og stille, og gjenspeilte “de høie fjelde” på storslått vis. Vi hadde også god utsikt til Mardøla-fossen, så hele turen på Eikesdalsvatnet var en gedigen naturopplevelse!

Maten var veldig god, noe for enhver smak; svinekoteletter, kyllingspyd, laks i folie, grillpølser, poteter, potetsalat, vanlig salat, brød og dressing, grillet tomat. Til dessert, is med varme bjørnebær, og selvfølgelig kaffe til. Kokken ga meg menyen, han ville kanskje reklamere litt. Etter en lang, rolig runde på vatnet var vi tilbake ved Øverås, utgangpunktet.

Kl. 14.15 startet vi på hjemturen, men først et opphold på Nesset prestegård i Eidsvågen. På turen til og fra Eresfjorden oppdaget vi massevis av små sykler, malt i varierende farger, plassert ved veikantene, og det har vel med syklisten Kurt Asle Arvesen, som er herfra, å gjøre.

Vi ankom prestegården i tretiden, og ble ønsket velkommen av Bjørn Ølander. Han fortalte om de mange bygningene på garden, har til sammen vært 21. Vi var inne i et av de små husene, og her fortalte han mange historieren om fam. Bjørnson, både fra tiden da Bjørnstjernes far var prest her, og videre en god del fra dikterens liv, her i Nesset og senere fra hans liv i Tigerstaden, tiden i utlandet og frem til hans død i 1910.

Selve hovedbygningen var ikke åpen, den stod for tur til å restaureres. Det var dekket langbord for servering av kaffe og deilige lefser, utenfor et av husene, løa, some er restaurert, sola varmet, og vi kunmne ikke bedre ha det! Herfra dro vi strake veien mot Molde, hvor vi ankom ca. kl. 17.30. Sjåføren fikk ros og takk for en fin tur, og sjåføren takket oss.

Referent: Ildri Huseby

Og her er noen bilder fra turen.
Fotograf: Liv Karin Lange

Priser:
Medlemmer: Kr. 350,- pr. person
Ledsager: Samme pris som medlem, kr. 350,-
Ikke medlemmer: Kr. 600,-. Er det ektefelle eller samboer, har de
mulighet til å melde seg inn som medlem og da betale medlemspris.

Kan betales inn på konto 3980.07.13556.

Påmelding eller spørsmål? Ta kontakt med en av disse:
Audbjørg Endresplass: Mobil 991 59 730
Knut Fuglseth: Mobil 905 85 773

Frist for påmelding: Mandag 6. mai 2019

Tur til Overas mai 2019 A4