Dagstur til Inderøy 28 september

Dagstur til Inderøy 28 september

14 telepensjonister på tur

14 telepensjonister tok plass kl. 09 00 i minibussen med sjåfør Kjell Breding fra Orklareiser og Sende buss.

 

Sjåfør Kjell Breiding

Det bar straka vegen til Inderøy og Gulburet i Verdalsgrenda. Liv Elin Olsen møtte oss og orienterte om gården og aktivitetene de tilbyr – som bakeri og bryggeri. Om sommeren har de et åpent galleri. Vi fikk servert kaffe og kake i bestemor stua. Flere av oss ville ha oppskriften på kaka.

Kake fra Balsfjord.

4 egg, 1 ½ dl sukker – piskes til eggedosis

1 ts bakepulver, 1 ½ spiseskje mel – eltes forsiktig

5 dl store havregryn – eltes inn.

Settes i ovn med 170 gr. i 30 min. Etter stekingen fordeles 8 spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy og 3 dl fløte pisket til krem på toppen.

Det ble også handlet div. varer i butikken.

  Liv Elin Olsen

Så gikk turen til Inderøy gårdsbryggeri der Per Morten Kvam ga oss en flott innføring om ølbrygging og hvilke ingredienser de benyttet for å få til et godt øl. Vi fikk smake på fire forskjellige sorter. Her ble det også handlet i butikken.

             

Per Morten Kvam                                                                             Smaksprøver

Neste stopp var Berg gård og Inderøy brenneri. Svein Berfjord snakket godt om gården og hva de produserte. Han kunne fortelle at de etablerte Norges første godkjente gårdslakteri. De dreiv også med sau, gris og birøkt. Produserte karve og ulike kornsorter samt oljevekster for bruk i brenneriet for akevittproduksjonen.

Vi fikk smake på flere forskjellige akevitter – gode akevitter.

       Svein  Berfjord

Til slutt gikk turen til Øyna restaurant og hotell – det lå oppe i åsen ovenfor Straumen med flott utsikt. Her fikk vi servert et godt måltid med skinkesteik og karamellpudding.

Jeg tror de fleste var fornøyd med turen

Jan