Dagtur til Ytterøya

Dagtur til Ytterøya

Asmund Wandsvik (guide) og Ingvar Wang i samtale

Vårens tur ble en deilig dag med sol og blikkstille sjø.

Ola Erik fra Orkla, hentet oss i midtbyen, og så bar det gamle veien, uten tuneller, mot Levanger. Der lå ferja som tok oss over fjorden til Ytterøya, eller som folket der sier Nord Trøndelags perle. Sjøturen tok en liten halvtime, og vår lokalguide ventet oss ved ankomst. Asmund Wansvik var født her, men hadde jobbet i storindustrien, og reist verden rundt. Nå dreiv han og broren barndomsgården. Etter en liten rundtur kom vi til Øvre Bjørvik bygdemuseum, hvor det vanket kaffe og vaffler. Her solgte de «kortreist mat, bla. malte de bygg, og solgte mel, kjeks og et nydelig brød, som de serverte smaksprøver på med godt smør og geitost. Og dermed var alle brødene utsolgt på et blunk.

Nok en omvisning på smale veier, og her ble det fortalt historie om hver en gård. Det produseres i stor stil , kylling, svineprodukter osv., og vi fikk jo også med litt bygdesladder.

På «Rampa» øyas koselige kro, var det servering av Sodd, sviskegrøt, og kaffe. Alt foregikk i et behagelig tempo,så vi fikk også luftet oss i fineværet og sett oss om.

Tilbake i Levanger besøkte vi Galleri Fenka, Det var et gammelt fengsel som var ombygd. Masse fin glasskunst, sølvsmykker osv. Så da fikk vi brukt litt «peng».

Hjemturen gikk raskt unna, gjennom hovedveien og tuneller.

Ingen sure fjes var å se, så vi krysser av for nok en vellykket tur.

Takk til Ola Erik og Orklareiser.

Gerd Emerson Grande