Dubrovnik 2016

Dubrovnik 2016

ferietur

Turen gikk iår til Dubrovnik, 6-11 okt., med 23 stk. fra Ch og 4 kolleger fra Arendal.

Hotellet vi kom til hadde sine minus men var godt brukbart.Turene i Kroatia gikk med buss bortsett fra turen med båten Mara til Elafitøyene.

krs-1En tøff førstedag med vind og grov sjø. Turen måtte avbrytes, 2 av 3 øyer ble uten besøk. På øya Lopud gikk vi i land, fant kaffe og noe å varme oss på før returen, ute regnet og ulte det fortsatt.

krs-3krs-2

 

 

 

 

 

 

Havet hadde bygd seg opp, vann slo inn over oss, vi klamret oss fast, var søkk våte. Bølger på flere tonn slo mot båten En tøff opplevelse!

Guiden Ana var med på turen.

Dagen for besøket i Montenegro begynte med regn men strålte opp. I Kotor, en liten turistby med flere turistskip på havna , møtte vi vår nye guide, Nesa.

krs-4krs-5

 

 

 

 

 

 

Begge guidene snakket upåklagelig godt engelsk. Byen Budva var dagens mål med en fantastisk, spenende gammel bydel. Overveldende for oss.

krs-6

 

 

Dagen derpå, tilbake i Kroatia, begynte truende etter regn, torden og lyn, men igjen lyste det opp. Vi dro til byen Cavtat, så oss rundt på engen hånd så videre til vingården Crvik i Cilipi. En slektsgård hvor vi ble servert lunsj-ost og spekemat og smakte på 4 forskjellige viner.

krs-7krs-8

 

 

 

 

 

 

Dagen ble avsluttet med taubane opp fjellet Srd for utkikk over hele byen Dubrovnik, og været holdt.

krs-10

Neste dag var vår egen. Alle ville besøke gamlebyen og bruke tiden der. Været var lovende. Vi fikk noen fine stunder med sol og varme men noen stunder med åpen himmel, Utover dagen roet været seg, heldigvis

krs-9

 

. Kl.1800 dro vi til Orasac for avskjedsmiddag. Vi dro langt innover i landet, opp til fjells, ned på baksiden til en dal og kom til et sted ingen ventet å finne. Det var begynt å bli mørkt. Stedet hette Medjica, en liten restaurant som ble drevet ved siden av lit landbruk av en liten familie på 5 voksne og 2 små. Vi ble møtt av en av sønnene som viste oss veg.  Forran oss så vi et bål som brant like ved noen små steinhus. Mottakelsen var overstrømmende. Vi ble møtt med smil, ferske fiken og urtedrikk av svigerdatter. Vi hilste på alle og ble ønsket velkommen. Svigerfar og naboen hadde flotte festdrakter. Etter at vi hadde inspisert grua hvor all mat ble laget, spilte naboen opp til dans for far sjøl og svigerdatter. Barbeeque var det neste på programmet. Fleskskiver på spidd over bålet med brød var fine greier, det smakte.

krs-12

krs-13

 

 

 

 

 

Så bar det inn til dekte langbord i et av steinhusene. Maten var laget under glørne i grua. Kjøtt av kylling og kalv, poteter og salat. Himmelsk smak. Rød-og hvitvin sto på bordene. Naboen kom inn ogkrs-14 spilte for oss og senere sønnen på 7 som spilte kjente sanger på keeboard. En god kake kom som dessert, alt var heimlaga. Litt kjøp og salg ble det tilslutt, vin, fiken, marmelade og noen små flasker med noe godt i, ukjent hva det var. Kvelden gikk alt for fort. Kl.2100 sto bussen klar. Vi hadde hatt en kveld utenom det vanlige, en topp på reisen.

En fin sensommerkveld var over, da vi satte oss i bilen kom regnet.

 

krs-15

 

 

Neste dag bar det hjemover til Norge etter et hyggelig opphold. Hotellet hadde vært bra, maten god og alle var friske.

Red.