Elvecruise på Donau 25.08 – 1.9.2022

Elvecruise på Donau 25.08 – 1.9.2022

Anne, Maryann, Yngve og Harald her deltatt på elvecruice.

Endelig var det mulig å gjennomføre den planlagte utenlandsturen for TPT’s medlemmer på elvecruiset på Donau fra Beograd til Wien. Til turen 15. – 22. juni 2020 var det påmeldt 16 – 17 deltakere fra TPT, men på grunn av Covid – pandemien i 2020-2021 ble turen avlyst. Samme tur fra Vista Travel ble tilbudt 12. – 19. juni 2022 med utreise fra Oslo, men da var det bare 6 – 7 påmeldte av forskjellige årsaker. Også denne turen ble kansellert, men denne gangen pga. feil med propellen på cruisebåten «Der Kleine Prinz». Ny tur ble lagt ut av Vista Travel, men denne gangen med utreise fra Trondheim/Værnes 25.8.2022
Vi var nå bare 4 deltakere igjen fra TPT som «sto distansen».
På Værnes ble vi møtt av Vista Travels reiseleder Knut Støvne og  24 deltakere fra Equinors pensjonistforening i Trøndelags-området. Vi utgjorde da en felles gruppe fra Vista Travel på 30 som holdt sammen under hele turen på byvandringer, omvisninger og bespisning (frokost, lunsj og middag) i restauranten.
Turen startet i Trondheim med fly via Amsterdam til Beograd. Der gikk vi om bord på elvecruisebåten «Der Kleine Prinz» som skulle bli vårt «hjem» i 8 dager. Et passe stort og hyggelig skip med 86 passasjerer, romslige lugarer, restaurant, salong med bar og resepsjon.
På turen besøker vi 5 land – Serbia, Kroatia, Ungarn, Slovakia, Østerrike og 4 hovedsteder – Beograd, Budapest, Bratislava, Wien.
Stort utfluktsprogram med lokale flinke engelsk- og svorsktalende guider på byvandringer/bussturer hvor vi besøker byenes severdigheter med kirker, parlament, slott og operabygg, samtidig som vi får høre om kultur og historie. Om kvelden var det underholdning i salongen med, vinsmaking folkloreforestilling og opera.
Siste kvelden ble avsluttet med i en minneverdig Wienerkonsert med «An der schønen blauen Donau».
Så gikk turen hjemover med fly fra Wien via Amsterdam til Oslo og Tromsø.

Elvecruise som ferieform for pensjonister, kan absolutt anbefales. Det er passe avslappende, godt organisert med et rikholdig utfluktsprogram, masse opplevelser og god mat og drikke og trygt opplegg med norsk reiseleder som tar vare på hele reisefølget under turen.

Tekst: Yngve Johansen, Bilder: Anne Gundersen

Yngve ved statuen av Nicolay Tesla i Beograd – far til grunnleggeren av bilprodusenten TESLA

 

Yngve, Bjørn Johan Flakstad og Harald til middag på restaurant i Budapest.Bjørn Johan Flagstad var markedssjef i Tromsø teleområde 1984-1985. Han var senere direktør for Telenors mobilsatsing i Ungarn på 1990-tallet og er nå bosatt i Budapest

 

Maryann, Harald, Yngve i baren på båten

 

Den fantastisk vakre Parlamentsbygningen i Budapest i flombelys

 

Gruppebilde av Vista Travel gruppen – Telepensjonistene og Equinor-pensjonistene – fra slottet i Bratislava

 

Fra Wienerkonserten