Feil mann fra havet

Bildeteksten i innlegget om kystens eventyr i siste nummer av Telepensjonisten var feil.

I siste nummer av Telepensjonisten (nr.4/2016) ble det gitt en omtale av en tur som Bodø/Salten hadde hatt til Vesterålen på side 7. Dessverre hadde det sneket seg inn en feil i bildeteksten som gjorde at feil skulptur ble omtalt.

Den skulpturen som ble besøkt, var Mannen fra Havet som står i Bø i Vesterålen. Omtalen i bildeteksten var imidlertid om en skulptur som står lengre sør, nemlig Havmannen i Mo i Rana.

tpl-mannen-fra-havet

Mannen fra havet er 430 cm høy og holder en obelisk-formet krystall i hendene. Kunstner Kjell Erik Killi Olsen sier at det er en mann som har forlatt havet og nå står på fast grunn. Krystallen er en offergave til hans tidligere bosted. En åpning i ryggen gir en trygg nisje for familien, symbolisert ved en gullfarget kvinne. Figuren skal stå som et fyrtårn og hylle havet, noe plasseringen ytterst i havgapet er med på å understreke, en takk til rikdommen som folk i uminnelige tider har hentet derfra.

tpl-havmannen

Mens Mannen fra havet har kommet seg opp på trygg grunn, står Havmannen med vann til knes – og vel så det.  Begge skulpturene inngår i prosjektet Kulturlandskap Nordland. Hvis du vil lese mer om de to skulpturene og alle de andre skulpturene som inngår i prosjektet, kan du klikke her.