Flott tur til Gausdalfjellet 27. august

Flott tur til Gausdalfjellet 27. august

Dagsturen til Gausdalsfjellet 27. august ble en suksess. Vi fikk en uforglemmelig rundtur i det vakre landskapet. Klikk på "les mer", så får du mer informasjon om turen, alle inntrykkene samt bilder av fornøyde telepensjonister på tur.

I Espedalen lå fjellstuene på rekke og rad sammen med setre og hyttefelt. I bakgrunnen tronet fjellene med klare markeringer av tregrensen. Ruten fjellstue var et godt valg for stopp. En samling av gamle rosemalte skap (se bildet over) og treskjæringer på både møbler og øvrig inventar vitnet om tilstedeværelse i mange år, noe vetsskapet bekreftet i sin orientering om stedet. Espedalen hadde kobberdrift allerede på 1600 og startet med nikkeldrift i 1850 – et avgrenset område i bygda ble fremdeles kalt Verket. Undertegnede (lokallederen) fikk som gave en flott bok om Ruten fjellstue. Boken blir tilgjengelig for utlån på medlemsmøtet 24. oktober.Inntrykkene etter en slik tur er påtrengende mange og dette blir derfor en absolutt kortversjon med anbefaling til andre lokalforeninger om å ta en slik tur.Med sjåføren Terje fra Gausdal Bilruter som overgikk selv GT Sara i lette historier undervegs, våre dyktige turplanleggere Gregor og Kristbjørg samt gode referanser til Kulturstua Ro fra Evy og Knut, og meget fornøyde turdeltakere, blir det bare for lokallederen å takke samtlige for bidrag til den flotte dagsturen 27. august 2015!

Ut på tur og aldri sur kjennetegner også telepensjonistene i Gjøvikforeningen og Styret kan notere seg for nok en vellykket dagstur. Med illevarslende og særdeles fuktig værutsikter for dagen, møtte 26 forventningsfulle deltakere opp som vanlig på Mjøsstranda klar til å innta Ruten fjellstue i Espedalen som første stopp og lunsj. Værgudene ga oss imidlertid oppholdsvær og delvis sol – ikke en eneste regndråpe falt på våre hoder før vi var vel tilbake på Gjøvik.  Avreise
KaffestoppRuten

FramsakppRutenFjellsute

Bussturen gjennom Gausdal ble en flott opplevelse og turen videre oppover og inn fjellheimen skuffet heller ikke. Sommeren lot vente på seg i år og jammen ser det ut til at også høsten har tenkt å vente litt før deg farger naturen. Omgivelsene var neimen ikke preget at sen august og valgte å beholde den kraftige sommergrønne fargen som følge av mange rotbløyter i løpet av sommeren! På Ruten Fjellstue ble vi møtt av denne karen og det var også til for en kaffetår og litt å bite i.

VelkommentilRutenFjellstue7

VelkommentilKulturstuaRo Etter en flott tur via Per Gynt vegen fra Dalseter til Fefor, rundt Gålåvannet, gjennom Bjørkedalen. Svatsum og til Bødal, ble det nok en stor kultur og kulinarisk opplevelse på Kulturstua Ro. Omgivelser, mat og vertskap går absolutt inn i kategorien fremragende og imponerte oss spesielt med den iver og energi som ble nedlagt for å beholde både gamle matkunster, interiør og drift generelt. Hatten av for det pågangsmot, interesse og tålmodighet som ble utvist fra eierne! Ikke rart at stedet har utrolig mange turister på besøk, både fra inn- og utland!
 Etter en særdeles variert, spennenende og smakelig middag, var det omvisning med informasjon i Urtehagen – bevares for en kunnskap om gamle urter – en kunnskap som svært få innehar i dag. En av deltakerne ble skikkelig begeistret for at hun faktisk mente å ha flere slag av urtene i sin egen plen – mulig at hun reiste hjem for å «gresse» i stedet for å slå plenen heretter!  Iurtehagen