Høsttur til Åre

På veg til Åreskutan med kabelbanen

TUR TIL ÅRE – 20. – 21 SEPTEMBER 2018.

Årets høsttur ble en 2-dagers tur til Åre, og vi opplevde mye i løpet av disse 2 dagene.

 29 medlemmer hadde meldt seg på, og det var oppstart fra Sentralbanestasjonen kl. 0900 på avreisedagen den 20. september.

Vi kjørte E-6 til Stjørdal og videre med E14 til Sverige og Åre. Det ble servert kaffe og noe å bite i underveis, men første ordinære stopp var Copperhill Mountain Lodge, hvor vi spiste en enkel, men utmerket lunsj. Dette er et elegant designerhotell med utstrakt bruk av tre og naturstein og det var en opplevelse å se og være på dette hotellet, selv om det bare ble et kort lunsjopphold.

Utenfor hotellet

Etter lunsj var det planlagt tur med kabelbane opp til Åreskutan, men på grunn av for mye vind var banen innstilt, og denne turen ble utsatt til neste dag.

Vi ble derfor kjørt ned i selve byen Åre og det ble en tur innom Åre Chokladfabrik , og deretter handling, og de fleste vet vel hva som er populært å kjøpe i Sverige! Vi så oss rundet i byen og ble etter hvert booket inn på hotell Granen, som er et trivelig hotell med koselig peisestue, bar og restaurant.

 

På kafe i Åre                                                              Ved middagen på hotellet

Etter en avslapping og omkledning, var det tid for middag. Det var dekket 2 langbord, og vi fikk en nydelig 3-retters middag med passende drikke til, og etter hvert ble stemningen ganske god rundt bordene. Det ble en veldig trivelig kveld med mye prating og fliring.

Dag nummer 2 oppsto med nesten vindstille, og det ble tur med kabelbane opp til Åreskutan, som er på 1420 meter over havet. Kabelbanen stoppet på 1274 m.o.h. Her fikk vi en times tid til å rusle omkring og nyte utsikten og ta en kopp kaffe på fjellrestauranten.

 

Utsikt fra kabelbanen                                                Utsikt fra Åreskutan

Etter en halv times kjøretur kom vi fram til Tænnforsen, Sveriges største fossefall, 60 meter bred og med en total fallhøyde på 38 meter, herav 32 meter loddrett fall. Det var ca. 200 meter å gå fram til fossen, som var et fantastisk skue og den er ett av Jæmtlands mest besøkte turistmål.

 

Er det nøkken som har steget opp                        Sjåfør Morten Sivertsen

Vi spiste en god lunsj i Turiststasjonens restaurant før vi tok fatt på hjemreisen. Vi kjørte i Olav Den Helliges spor nedover Verdalen og passerte Stiklestad og Verdal og etter en kaffepause på Gråmyra gikk turen strake veien tilbake til Trondheim, hvor vi ankom ca. kl. 1700.

Det var Orklareiser som arrangerte denne turen for oss. De stilte med en fin og komfortabel buss og en utmerket sjåfør/reiseleder som organiserte og informerte oss beste måte.

Takk for turen til alle som var med.

 Trondheim 22.09.2018. Kari