Høsttur til Danmark

Høsttur til Danmark

Århus 6-9/9 2022

Tirsdag 6. september møtte 20 morgenfriske pensjonister opp på kaia i Kristiansand. Vi fikk utdelt billettene være og dro avsted i tuben i friskt driv.

Turen over til Danmark gikk på nesten flatt hav og uten problemer av noe slag. Vi koste oss med deilig frokost. I hirtshals ventet buss på oss og så var vi i Århus, reisemålet for turen.

Vi bodde på Radisson Blue Scandinavien., et stort og flott hotell.

Lunsj spiste vi på Raadhus kafeen, gammel trivelig kafe. god mat og rimelig

Tilbake på hotellet til avslapning før vi tok av sted igjen til Restaurant Mellemrum.

Dette er nok ikke den beste maten vi har spist!

Onsdag var vi på en fin tur med guide i den eldste del av Århus. Vi var bl.a. innom Århus domkirke, Vor Frue kirke og Kryptkirken. Kryptkirken ble begravet under en ombygging og gjenoppdaget og restaurert i 1955 Dette er nordens eldste steinkirke. oppført ca. 1060. Krusifikset i Kryptkirken er Danmarks eldste, originalen befinner seg på Nationalmuseet i København,

Vi vandret tundt i Latinerkvarteret, interessant.

Møllestien gikk vi, små fargerike hus, brolagt og med stokkroser,

Gaten har eksistert siden før 1300 tallet.

Vi

Lunsj på Aros Århus kunstmuseum. 10 etasjer med kunst av alle slag. Delte meninger om hva som er kunst, men artig var det.

Kveldens middag inntok vi på Grappa, en italiensk restaurant, mye og god mat.

Torsdagen dro vi rundt på egenhånd. Noen gikk bl. a. på shopping, Salling Rooftop – en flott hage på toppen av Salling varehus, en tur til friluftsmuseet «den gamle by» og noen tok en ekstratur i Latiner kvartalet. På kvelden var vi på Restaurant ET – anbefalt i Michelin

guiden for 2022. Dette ble nok turens høydepunkt på matfronten for mange av oss.

Fredag satte vi nesa hjemover. Buss til Hirtshals og Superspeed. Været var på vår side det meste av tiden, litt regn siste kvelden taklet vi bra.

Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Takk til Kåre Larsen for fint referat.