Høsttur til Pellestova 2018

Høsttur til Pellestova på Hafjell

 

Ni Telepensjonister fra Tønsberg sto startklare på jernbanestasjonen for å ta toget til Hunderfossen. Litt mer presis, var det to som valgte å kjøre, så vi var sju som tok toget. Og en kan si hva en vil om toget, men denne gang gikk det
på skinner, toget var i rute, og alle fikk til og med plass på Trondheimstoget etter mye om og men. Ikke alle fra sydlige delen av Oslofjorden, dvs ingen, hadde skjønt at vi hadde plassbilletter på dette toget! Men en hyggelig konduktør hjalp oss så godt han kunne, og noen ble også minnet på at de måtte gå av på Hunderfossen! Ja, denne turen startet bra, det skal ikke så mye til før latteren sprenger alle grenser!!! På Hunderfossen ble vi hentet med bil fra Pellestova, og kom opp til et herlig fjell i høstfarger.

Første dagen gikk vi en runde over Nevelfjell, fantastisk utsyn 360 grader. Mat med nogo attåt, ble det både inne og ute på Nevelfjellhytta. Litt overskyet denne dagen, men dagen etter var det strålende sol og vi bestemte oss for en lengre tur i dag over Hitfjellet og Reinsfjellet. På Reinsfjelltoppen ble vi overrasket av piskeregn og sterk vind, så vi valgte å snu. «Ingen skam å snu» er en fjellvettregel som skal overholdes fant vi ut! Ettermiddagen kom igjen med sol, så dagen ble fullkommen. Og selvfølgelig unner vi oss en belønning i baren etter endt tur – det må vi jo! Siste turdagen vår var det meldt mye snø! Men ut skulle vi, så turen gikk «bare» til Hafjelltoppen og område rundt. Og der fikk vi belønning ved å se «Fakkelmannen» fra OL 1994. To stykker av oss hadde jobbet på Lillehammer under OL, så gleden var ekstra stor for oss. Og så kom snøen!!!! Og det kom mye!

Dagen vi skulle reise, våknet vi til strålende sol, men for et vakkert syn med snødekte trær og hvite fjell!

Oppholdet på Pellestova var vi 9 som deltok, veldig fornøyd med. Vi ble servert 3 retters middag hver kveld, og så smakfulle og flott tilberedte retter skal du lete lenge etter!

Siste kvelden ble vi beæret med besøk av verten på Pellestova, Ingar Tangen Odland, som fortalte om Pellestovas historie fra Pelle Skalmstad som i 1944 av helsemessige årsaker, tok med seg det kasserte grisehuset fra gården Skalmstad, og satte det opp på beste beliggenhet på Hundersetra. I 1945 fikk den vesle bua navnet «Pellestova» og i 1946 åpnet han vinduet på den lille Pellestova og solgte kaffe i sprukkent porselen. Pelle var selve drivkraften til utvikling av stedet, og Pellestova har bl.a. holdt hus for verdens beste skiløpere i mange år. Da drivkraften døde i 1990, gikk det nedover med hotellet som måtte stenge i 2003. Etter mange år med store utfordringer, ble stedet gjenåpnet i 2009. I dag er det Bjørn Rune Gjelsten som står som eier, og med dagens drivkraft, Ingar Tangen Odland, opplever Pellestova en ny glanstid i takt med tiden.

Så var tiden inne for hjemreisen, og denne gangen visste alle at vi hadde plassbillett på Trondheimstoget!

Telepensjonistene i Tønsberg oppfordrer medlemmer til å bli med neste gang vi arrangerer tur – vi har det kjempegøy, og det fortjener alle å oppleve. Tusen takk for flott tur!

Tønsberg, 2. oktober 2018
For Telepensjonistene i Tønsberg

Wenche Aannestad (sekr)

FAKKELMANNEN fra OL 1994