Julelunsj med bedriftsbesøk

Julelunsj med bedriftsbesøk

Besøk hos Macks Ølbryggeri og julelunsj

Da jeg ankom Prostneset kl. 10.20 torsdag 6. desember for å ta bussen til bedriftsbesøk hos Macks Ølbryggeri og julerlunsj på Vollan Gjestestue stod bussen startklar for avgang. Alle var kommet selv om avgang var kl. 10.30.

32 medlemmer startet fra Troms. I Ramfjorden plukket vi opp vår kasserer Astrid og mannen Olav, og på Vollan kom Harald på. Busssjøfør Odd Jensen fra Tromsø Busscharter tok oss inn til Nordkjosbotn og Macks Ølbryggeri. Her ble vi tatt i mot av produksjonssjef Steinar Thommassen.

Steinar Thomassen fortalte historien om Macks Ølbryggeri.

Historien om Mack startet i 1877. Bryggeriet blir grunnlagt av Ludwig Mack og Macks første ølsort, «Potøl», blir lansert. Bryggeriet blir ombygd og modernisert i perioden 1920–22. Den samlede omsetningen av både øl og mineralvann firedobles. Ølhallen åpner dørene i 1928. Etter mange runder og mye motbør i bystyret får endelig Bredrup åpnet sitt nye tilholdssted for Tromsøs befolkning. Senere er dette blitt en av Tromsøs store turistattraksjoner. I tidsrommet 1935–1987 var det ølkartell med soneinndeling av ølsalget i Norge. Hvert bryggeri hadde sitt naturlige salgsdistrikt, hvor Mack stod for salget i Troms og Vest-Finnmark.

Bygging av ny fabrikk i Nordkjosbotn iverksettes i 2011 og flytter inn i nytt og moderne bryggeri i 2012. Nå endrs samtidig emballasje fra gjenbruks- til gjenvinningsemballasje. Her produseres det i dag over 30 millioner liter øl og mineralvann pr. år. I tilleg er det tapping for Coca Cola og distribusjon for Vinmonopolet.

 

Det var god stemning med smaking av Macks juleøl

Gjestene er vel forsynte med deilg julemat på Vollan Gjestestue.

På Vollan Gjestestue hadde Resepsjonsjef Thomas Knutsen gjort i stand en inbydende buffet. Her var alt av mat som hører med til jul, dessert og kaffe. Hver enkelt fikk bestille de drikkevarer de ønsket.

Vår leder Yngve tok opp hvilke aktiviteter medlemmene øsker og oppfordret de til å komme med innspill. Han nevnte årsmøtet som var satt til 7. februar 2019. Tid og sted blir sendt ut. Til slutt takket han for oppmøtet og ønsket alle en hyggelig adventstid og en god jul.