Julemøte Karlsvika 2015

Tekst og bilder fra Julemøte på Karlsvika 2015

Referat fra julemøte til Telepensjonistene i Tønsberg

 

45 glade telepensjonister møtte til et førjulstreff på Karlsvik Gård den 1. desember 2015.

Vi ble satt i julestemning allerede før vi kom inn. Og – det er ikke mange stedene som kan måle seg med Karsvik Gård i vårt område. Nydelig og innbydende bord ventet oss inne, og selvfølgelig fyr på peisen. Før middag ble vi servert litt sprudlevann i glassene.

Leder Inger Heldal Anderson ønsket velkommen, og spesielt «nye medlemmer» ble godt mottatt. Inger informerte også om at Telepensjonistene har ny nettside i dag 1. desember! Og her har vår eminente WEB-ansvarlig, allerede lagt ut bilder fra tidligere sammenkomster. Her er mye nyttig info å hente, så hun oppfordret alle til å gå inn og ta en titt!
Vår tradisjonelle «Tele-velkomstsang» ble akkompagnert av telepensjonister fra Ukulelegruppa «UkulTele».

Kveldens julemeny besto av :
– Forrett: Ovnsbakt laks med blomkålpure og urtesaus
– Hovedrett: Lammefilè med sopp, selleripurè, løk, romanesco og fløtegratinerte poteter
– Dessert: Riskrem med saus
Til maten ble det servert vin/øl/mineralvann.

Det kunne ikke smakt bedre! All ære til Karsvik Gård!

Willy Eide takket for maten, og fremhevet Karlsvika’s flotte beliggenhet, nostalgiske lokaler, gode kokker og super betjening. Kort gjengitt, la Willy til en fortelling om den døvstumme og fattige gutten Hans som levde i dette område for ca 100 år siden. Hans fant en boplass nede ved sjøen her ved Karlsvika der han bygde en liten steinhytte. Restene av denne steinhytta står fremdeles i Essoskogen. Hans livnærte seg på småjobber, og bodde i hytta fram til ca 1930. Da beordret Sem kommune tvangsflytting av Hans til det dystre fattighuset på Askehaug på Sem. Willy ønsket med fortellingen, å belyse kontrastene fra Hans sin fattigdom til vårt herskapelige måltid. Takk til Willy for en interessant historie fra vårt nærmiljø.

Kveldens underholdning var sang med gitarspill av Marita Nyheim. Hun tok oss med på reise fra sommer til jul. Nydelige og rolige sanger i denne søte førjulstid. Takk til Marita!

Praten går alltid lystig når telepensjonistene treffes. Vi er utrolig heldige som har hverandre etter en lang karriere i Televerket/Telenor.

Kvelden ble avsluttet på tradisjonelt vis med kaker og kaffe, før Inger ønsket oss alle en riktig God Jul og vel hjem.

 

Tønsberg, 6. desember 2015

Wenche Aannestad (sekr)

TON-IMG_4941

TON-IMG_4942TON-IMG_4963 TON-IMG_4958 TON-IMG_4950 TON-IMG_4948 TON-IMG_4991

TON-IMG_4969

TON-IMG_5001

TON-IMG_4999 TON-IMG_4998 TON-IMG_4997 TON-IMG_4996

TON-IMG_5006 TON-IMG_5003

TON-IMG_5020