Julemøte Karlsvika 2017

Vi følger tradisjonen med Julemøte på Karlsvika

Referat fra julemøte på Karlsvik Gård med Telepensjonistene Tønsberg, tirsdag 12. desember 2017

 

Leder Inger Heldal Andersson ønsket 44 medlemmer velkommen, med deilig gløgg (med og uten), og selvsagt Telesangen vår.  Som vanlig kom vi til en julepyntet gård og fyr på peisen. Kjempedeilig, spesielt da det denne dagen var skikkelig kaldt ute.

Vi fikk servert aldeles herlig indrefilet av okse med velsmakende tilbehør, og Creme Brulee til dessert. Som vanlig nydelig anrettet og helt perfekt.

Under middagen leste Astrid Rønningen «brevet til sønnen». Veldig morsomt Astrid! Tusen takk!

Willy Eide takket for maten! Og som seg hør og bør, hadde Willy foretatt en skikkelig research om Karlsvikaområdet.

For noen år siden, hørte vi om den døvstumme gutten Hans som bodde i ei lita og primitiv steinhytte helt nede ved sjøen på Karlsvika, og i år fikk vi høre om gamle stedsnavn og havsalt fra Karlsvika.  På 1300 tallet ble Karlsvika kjent som Kalfsvigh og Kalfsvikænne, senere som Kalfsvigh. I tillegg som mange trolig ikke visste noe om, finnes det et Microdamperi i Tønsberg som produserer havsalt av sjøvann fra Karlsvika, og dette gormesaltet heter Kalfrsalt. Navnet har trolig en sammenheng med den tidligere skriveformen Kalfsvigh og oldtidsnavnet Kalfr. Takk til Willy for en morsom og informativ «takke for maten»-tale.

Til kaffen ble vi servert «kjente svisker» fra sang og musikkgruppen Sviskeprinsene, som ga oss en fantastisk nærkonsert med litt Prøysen, litt Munthe, og litt andre kjente og kjære sanger. Full fart og god kontakt med publikum, sang vi med så godt vi kunne! Det ble en stemningsfull avslutning med «Deilig er jorden».

Leder takket for flott underholdning som jeg tror alle de tilstedeværende satte pris på, takket medlemmene for fremmøte, og ønsket God Jul!

 

Tønsberg. 15. desember 2017

————————————
Wenche Aannestad (referent)