Julemøte torsdag 12. desember 2013

Telepensjonistene i Drammen hadde sin tradisjonelle avslutning for året i Bragernes Menighetshus torsdag 12. februar 2013.

35 medlemmer hadde samlet seg rundt fint julepyntede bord. Leder Henning Torsby ønsket alle velkommen og spesielt til Hans Ludvigsen som også i år skal sørge for at vi finner frem til julestemningen.

Rune K. Andersen, vårt nye medlem, ble også ønsket varmt velkommen. Samtidig ble vi minnet på at livet også har ende, vårt medlem Agnes Vadseth var gått bort, 85 år gammel. Vi minnes henne som en blid og hyggelig arbeidskollega og pensjonist.

Nå ble podiet overlatt til Hans Ludvigsen og han startet opp en av våre kjære julesanger. Hans har mange gode historier å krydre med mellom de musikalske innslagene. Han får opp latterdøren hos oss alle.

Julebord nr 3

Etter hvert kommer julematen på anretningsbordet og køen av sultne pensjonister er lang. Etter hvert har alle forsynt seg og praten går lett og ledig mens maten fortæres. Noen har plass til en ekstra runde i med deilig ribbe.

Som dessert blir et servert Waleskringle og kaffe.

Historien om «En eldre pensjonists hverdag» blir sunget under desserten. Men i denne historien er det ingen som kjenner seg igjen (enda).

Hans fortsetter med noen flere sanger og historier før han avslutter med nok en julesang.

Julebord nr 2

Pensjonister som fyller runde år, mottar en hilsen fra foreningen. De som ikke er tilstede på juleavslutningen, mottar blomstergruppa hjemme. Vår eldste medlem og svært spreke 90 åring, Bjørn Ivar Eidsvig, var til stede. Bjørn Ivar har vært formann i pensjonistgruppa i en årrekke, 16 år, og er og har alltid vært, en blid og omgjengelig person. Vi alle, gratulerer med 90 års dagen som var 7. februar i år.

Vi tenker å arrangere en tur til Eidsvoll mandag 2. juni 2014. Norge feirer at Grunnloven er 200 år. Vi tror det kan bli en flott og interessent tur også for de som skulle ha vært på Eidsvoll tidligere. Eidsvollsbygningen er totalrenovert og vil nå fremstå tilnærmet slik den var i 1814. Vi håper mange merker seg datoen. Vi kommer ut med en invitasjon før jul og med en påmeldingsfrist i løpet av januar. Det er stor pågang for å komme til Eidsvoll, derfor vil det være en kort påmeldingsfrist.

Aud Etterlid hadde med en historie med et tankefullt innhold som også passer i julen, selv om det ikke er noen julehistorie. Henning fikk lese.

Jeg ønsker deg NOK

Faren og datteren ga hverandre en stor klem på flyplassen. Begge visste at dette kunne være deres siste møte – han var gammel og hadde ikke så lenge igjen, hun bodde langt unna og kunne ikke komme så ofte på besøk. Til slutt måtte hun gå til utgangen.

“Jeg er glad i deg. Jeg ønsker deg nok!” sa faren til datteren.

“Og jeg er glad i deg pappa. Jeg ønsker deg nok!”

En passasjer som sto i nærheten, kunne ikke la være å spørre hva de mente, når de ønsket hverandre “nok”.

Det er en hilsen som er gått fra generasjon til generasjon i vår familie” svarte mannen. Det betyr:

Jeg ønsker deg nok sol til at livet ditt blir lyst. Jeg ønsker deg nok regn til at du setter pris på solen.

Jeg ønsker deg nok lykke til at du bevarer livslysten. Jeg ønsker deg nok sorg til at selv de små gledene blir store.

Jeg ønsker deg nok fortjeneste til at du får råd til alt du trenger. Jeg ønsker deg nok tap til at du er takknemlig for det du har.

Jeg ønsker deg nok velkomster til du holder ut den siste avskjeden.

 

Så i dag ønsker jeg deg NOK!

 

Ingen møter i Telepensjonisten uten utlodding. Slik også på julemøtet. Loddsalget går strykende og etter kort tid er komiteen klar til å trekke. Det blir mange fornøyde vinnere.

Julebord nr 1

Alt har en ende også et hyggelig juleselskap. Henning takker for i dag og minner om jubileumsfest og årsmøte onsdag 29. januar 2014 kl. 1200 i disse lokalene.

 

En Riktig God Jul og et Godt Nytt År