Lederens hjørne april 2020

Påskeflatulens eller Nordavindsdepresjon?

Hei og vel overstått påske.

Jeg håper at dere alle har hatt det bra og at ingen har pådratt seg påskeflatulens
eller nordavindsdepresjon, men tvert om er frisk og rørig og klar for den våren som vi begynner å få en føling med.

Denne bulletinen inneholder følgende saker fra styret:

  • Stor takk til bedriftsidrettslaget.
  • Historisk møte i Telepensjonistene Bodø/Salten.
  • Møtevirksomheten i koronakrise.
  • Reiseorientering fra Gerd.
  • Mens vi venter.

Stor takk til TeleBIL.

Telepensjonistene søkte om økonomisk støtte fra TeleBIL tidligere i vår/vinter. Nu har idrettslaget avholdt årsmøte og de bevilget 10 000,00 kroner til vårt arbeid. Vi takker på det varmeste, og lover at pengene skal komme godt med når vi etter hvert kommer tilbake i normal gjenge.

Historisk møte i Telepensjonistene Bodø/Salten.
Styret i Telepensjonistene Bodø/Salten har hatt elektronisk videomøte. For mange av oss var dette en helt ny opplevelse, og det var spennende å se at dette fungerte godt. Læringskurven vår i forhold til teknologiske løsninger er bratt i disse tider, men ikke skremmende. Her kan dere se et bilde av hele det utvidede styret fra en skjermkopi som Yngve Lothe tok et stykke ut i møtet. Det er mange smil å se, og jeg er stolt av å være en del av dette flotte teamet.

Møtevirksomhet i koronakrise.
Vi i styret har registrert at landet er i ferd med å åpnes igjen. Barnehager er allerede i gang og nå skal de minste elevene tilbake på skolen. De av oss som har vært innom kjøpesentre eller lest lokalavisene, har registrert at enkelte pensjonister har samlet seg rundt kafèbordene. Dette er noe vi ikke vil anbefale, og i tråd med dette blir også maimøtet dessverre avlyst. Styret skal ha et nytt møte i siste halvdel av mai, og da håper vi at mere er avklart slik at vi kan planlegge aktiviteten i foreninga utover høsten.

Reiseorientering fra Gerd.

REISER FOR TELEPENSJONISTENE I 2020.
Vi planla i god tid, og hadde flere alternativer reisemål for året 2020. Men virus og korona har kommet på tvers av våre planer.
Reisen til GDANSK 30/5 2020 ble kansellert, og vi har ikke betalt verken forskudd eller andre utgifter for planlegging.Jan Sveen i ALLER TRAVEL foreslo at vi skulle sette opp ny reise 19/9 2020, men siden myndighetene ikke anbefaler reiser til utlandet i 2020, så vidt vi vet pr. dato, er også denne reisen avbestilt i dag.
På vårt elektroniske styremøte, foreslår vi en kortreise til Saltstraumen/eventuelt Beiarn i høst. Elisabeth Nilsen har snakket varmt om Saltstraumen og severdighetene der, og flere i styret kom også inn på andre nærområder i vår kommune.
På neste styremøte i mai, så vet vi kanskje mere om bestemmelsene som gjelder. Vi avventer beskjed, og siden vi er i en risikogruppe, så må vi ta alle forholdsregler.
Foreløpig ønskes alle medlemmer en god vårmåned!
Gode tanker og ønsker går til alle våre medlemmer.

Hilsen Gerd (reisekomiteen)

Mens vi venter.
Det kan virke som om en skrivesperre har grepet om seg for bidragene til de pågående poesikonkurransene har tørket inn og blitt borte. Jeg tror nok at det er flere som brenner inne med bidrag, og jeg kan ikke annet enn å oppfordre til å sende dem inn. Enten ved å publisere dem på vår Facebookgruppe, eller sende dem på mail.

Og her kommer nok en oppfordring: Jeg vet at mange av dere har gode historier fra et langt liv i Televerket/Telenor. Noen er morsomme og andre er interessante, men uansett vil vi gjerne høre dem og bevare dem for ettertiden. Jeg tror også at mange av dere har gamle bilder liggende fra arbeidet, enten det er fra en talestasjon, sentral eller en linjebygging. Sammen med historien rundt, kan det være uvurderlige historiske dokumenter. Har du behov for hjelp til å scanne/digitalisere bildene, eller skrive historien så skal vi prøve å hjelpe til så godt vi kan. Ta i alle fall kontakt.

Det var alt for denne gang – takk for oppmerksomheten.

Mvh.

Thomas P. Myhre.