Lederens hjørne September 2020

Da blei det plutselig høst igjen.
Og vi skriver september. I bakgrunnen har jeg Dinah Washington syngende på ‘September in the Rain’, og stemningen blir litt vemodig. Ikke det at teksten er vemodig, snarere tvert imot, men melodien er en mollstemt, vakker blues. Og det var vel den jeg ble glad i engang på 60-tallet, ennå for ung til å forstå den engelske teksten.

Korona.
Joda, man kan bli vemodig av dette viruset som har preget mesteparten av dette året. Vi har forholdt oss til myndighetenes råd. Noen av oss er til og med blitt såpass redd at vi isolerer oss. Det er ikke bra. Ensomhet er i ferd med å bli et større problem enn viruset blant eldre mennesker. For å sitere Smittevernoverlegen i Bodø, Kai Brynjar Hagen: Hvis man møtes i forsvarlige former og innen gjeldende rammer, så er smitterisikoen så lav at man heller bør innkassere fordelen ved å kunne møtes. Dette er noe jeg kan slutte meg til.

Program for høsten.
Styret har hatt møte og sett litt på programmet for høsten. Vi har prøvd å tenke på noen tema som kunne være av interesse og noen er kommet opp på bordet. Vi ser for oss at Framtidsfullmakt, Testamente, og Ensomhet er tema som kan tas opp. Men hvis noen av dere som leser dette har innspill, så er de hjertelig velkommen. I tillegg vil vi selvfølgelig trekke på våre interne ressurser og ser fram til bidrag fra både Odd Stemland og Tom Opsahl.

Og nu har jeg oppdatert meg på værmeldinga.
Og for å sitere en tidligere kollega: «Den gleda skal æ ikke gi dem; de skal faen ikke få hør at æ klaga.» Men jeg sitter nu her og nynner på en melodi fra tidlig 60-tallet. Har lært meg teksten også:

The leaves of brown
Came tumblin’ down, remember
In September in the rain

The sun went out
Just like a dying ember
That September in the rain

To every word of love
I heard you whisper
The raindrops seemed to play
A sweet refrain

Though spring is here
To me it’s still September
That September in the rain

Takk for oppmerksomheten.
Lev Vel!
Thomas Petter Myhre.

Husker du ikke melodien?
Her er den!