Lisboa

Lisboa

Tur til Lisboa 8-13 september 2019

22 spente telepensjonister møttes på Kjevik grytidlig søndag morgen med kurs for Lisboa.  Vi landet i Lisboa kl 1100 og etter å ha etterlyst en koffert, møttes vi av guiden vår, Kari Mette, og eventyret kunne starte.  Flyplassen ligger nesten midt i byen, så det var ikke lange bussturen som tok oss direkte til vår lunsjrestaurant Populi på Praca do Comerciado, beliggende ved elven Tejo. Det var varmt og deilig, og vi ble servert spennende Tapas utendørs.

 

 

 

 

Etter lunsj ble det sightseeing med buss. Lisboa er en stor by med over 2 millioner innbyggere. Vi fikk se Belem tårnet eller fortet, Henrik sjøfarerens monument og over oss tronte broen 25de april, som er en tro kopi av Golden gate i San Francisco. Mange flotte bygninger, og guden fortalte levende om alt vi passerte. Byen ble ødelagt av jordskjelv i 1755, og det meste  er bygd opp etter det. Etter turen var det klart for innsjekk på vårt hotel My Story Tejo, plassert midt i gamlebyen.

Dagen etter var det guidet bytur til fots. Kari Mette fortalte igjen levende om alt vi passerte, trange koselig gater, heiser til forskjellige nivåer, bydeler, med innlagt fotostopp på flotte utsiktsplasser. Innlagt kaffestopp  og servert den kjente postei de Nata. Lunsj i en koselig hage i byens eldste bydel.

Ut til middag om kvelden fikk vi virkelig følt på nivåforskjellene i byen. Uendelige lange trapper!

Neste dag var det busstur igjen. Vi besøkte de historiske byene sintra og cascais. Sintra er kjent for sitt flotte kongeslott, sin vakre beliggenhet oppe i fjellene, og sine fine handarbeidstradisjoner. Det ble shopping og vandring i trange smug, trapper og oppforbakker. Veldig sjarmerende by. Cascais ligger på Costa do Sol, omgitt av flotte strender. Det var tidligere en liten fiskelandsby, men har utviklet seg og vokst til en by med 200 000 innbyggere. Fisketradisjonene ble holdt i hevd, og det så vi tydelig i havnen.

På bildene ser vi lunsjrestauranten vår, Maria Pia, og den gamle tidevansmåleren. Hjemme i god tid før middag, med Baccalao (denne gang stekt klippfisk, kommenterer den ikke) og underholdning med ei Fado sangerinne.

 

Siste dag var vi på egenhånd. Noen tok amfibiebussen Hippo, noen var på shopping, og  besøk på borgen, med tuk-tuk som transport. Avskjedsmiddagen ble holdt på Argentinsk restaurant og selvfølgelig biff denne kvelden, helt nydelig. Transporten opp var verdens minte trikketur, 800 meter rett opp.

Utsikten var fantastisk.

Men torsdagsmorgen var det klart for avreise. Kari Mette og bussent hentet oss på hotellet, og snart kunne vi vinke farvel til Lisboa. En flott opplevelse. Takk til turkomiteen for et flott opplegg nok en gang.