Litt historikk

Litt historikk

Liv Arnesen har laget en liten oversikt over foreningens utvikling og aktiviteter

Litt om Stavanger Telepensjonistforening

Foreningen ble stiftet 26. februar 1976, så vi er passert de 30.
Vi er nå ca 120 medlemmer. For noen år siden var vi oppe i 145 medlemmer, men som naturlig er faller noen fra og vi har hatt problemer med å få inn ”yngre pensjonister”.

Dette viser også igjen på medlemsmøtene, der det er de samme trofaste som kommer hver gang.

De fleste medlemmene bor på Nord-Jæren og hatt sin arbeidsplass i Stavanger teleområde og Rogaland radio.

Kontor

Vi leide tidligere kontorlokaler av Telenor på Forus, noe som ble ganske dyrt og litt langt unna, men så vi var så heldige å få leie kontorlokale på 10 kvadrat i Eldres Hus midt i sentrum.  Der har vi plass til foreningens arkiv, PC og kopimaskin.

Møter

Vi har fast møte siste mandag i måneden fra kl. 1800 til 2100 (unntatt sommermånedene juni-juli) og da leier vi lokale annet sted i byen, oftest i Worsegården.
Da har vi gjerne underholdning av et eller annet slag på møtene, eksempelvis at et medlem som bidrar med lysbilder fra ferieturer i Kina, Peru eller andre fjerne strøk.
Det blir servert kaffe, smørbrød, og kaker og så har vi åresalg med mange fine gevinster.

De siste årene har vi også hatt ett treffsted på Telemuseet, første torsdag i måneden kl 11 til 13, hvor vi møtes til en kopp kaffe og et smørbrød.

I desember har vi vanligvis avsluttet året med middag på Hotell Alstor, delvis subsidiert av foreningen.

Turer

Hvert år arrangeres det turer, vanligvis en vår/forsommer- og en sensommer/høst-tur. Disse legges gjerne til interessante steder innen fylket – nevnt i fleng busstur i Strand kommune, tur til Flor og Fjære, Røvær utenfor Haugesund osv. Annet hvert år en lengre tur, i 2006 til Azorene (se egen reportasje).

Vi håper at flere vil bli med oss, både som medlemmer og som aktive deltakere i møter og påturer.