Markering foran Stortinget 7. juni

Pensjonistene hevet stemmen i en markering på Eidsvolls plass

Telepensjonistenes Landsforbund var representert da om lag tusen pensjonister satte preg på Eidsvolls plass foran Stortinget tirsdag formiddag.  Bak markeringen sto Pensjonistforbundet og alle SAKO-organisasjonene, med 270.000 medlemmer bak seg.

Pensjonistforbundets generalsekretær Arne Halaassa sa i sin innledning bl.a.: «Vi er samlet her for å protestere mot årets trygdeoppgjør. Regjeringa snyter pensjonistene for to milliarder kroner. Det er penger som pensjonistene egentlig skulle få i fjor, og som det derfor skulle ha vært kompensert for i år. Det ble strøket.»

Det at regjeringen ikke vil gi pensjonistene hele det etterslepet de har krav på etter fjorårets trygdeoppgjør som følge av at den forrige regjeringen bommet på antagelsen om lønnsveksten i fjor, var et hovedpoeng også i mange av de andre appellene.

Også forbundleder Tore Haugland i TPL holdt en appell hvor han poengerte på at vi står sammen med Pensjonistforbundet og SAKO-organisasjonene i kampen for en rettferdig pensjon.  Klikk her for å se et utdrag av Tores appell.