Medlemsmøte 18. oktober 2022

Medlemsmøte 18. oktober 2022

Sparebank1 Nord Norge var værtskap

Dette medlemsmøtet ble lagt til Sparebank1 Nord Norge, eller Rødbanken som den også kalles. Styret diskuterte tidlig på året om å få digital sikkerhet på opp på et medlemsmøte. Datasikkerhet er like viktig om de er 18, 60 eller 80 år. Selv om mange eldre i Norge har god kunnskap om ny teknologi, er det også mange som føler at de ikke mestrer den nye digitale hverdagen fullt ut. Dette vet svindlerne å utnytte, og en av de vanligste metodene de bruker blir kalt for Olga-svindel.

Gjennom en tidligere Telenor ansatt ble vi tipset om i Sbarebank1 Nord Norge var det en dyktig fagansvarlig for informasjonssikkerhet.

Vi kontaktet Thomas Paulsen i Sparebsnk1 Nord Norge som tok utfordringen og fikk i stand foredrag «Sikkerhet i en digital hverdag». Målsetningen var å gjøre deltakere litt tryggere i den digitale hverdagen, få kunnskap om truslene som vi ser svindlerne benytter hele tiden.

 

Thomas tok oss gjennom et spennende og interessant foredrag om datasikkerhet. Han anbefaler å ta i bruk to-trinns pålogging der det er mulig, lage lange og unike (med æ,ø og å) passord for alle nettjenestene du bruker. Bruke digitale verktøy for å oppbevare og håndtere passordene trygt kan være lurt.   Fødselsnummer kan bli misbrukt i ID-tyveri. For å redusere misbruk kan du sperre deg for kredittsjekk og husk å oppdatere antivirus og annen programvare jevnlig på datamaskinen, nettbrett og mobil.
Hele 33 medlemmer hadde funnet veien til Rødbanken som alle mente dette var et godt og informativt foredrag om en dagsaktuelt utfordring som vi alle vil komme bort i.
Etter kaffe og rundstykker fikk vi informasjon om banken og dens historie, hvor det har vært flere ombygginger, ble vi tatt med rundt i de nyrenoverte lokalene og endte opp i festsalen.  Takk for maten og noen innholdsrike timer hos Sparebank1 Nord Norge. Du kan lese mere om Sparebank1 Nord Norges historie her: https: https://www.sparebank1.no/nb/nord-norge/om-oss/om-banken/var-historie.html

Charlotte Pallesen fra Sparebank1