Medlemsmøte 19. april 2018

Medlemsmøtet ble avholdt i kantina i Telenorbygget i Skien

Referat fra medlemsmøte 19. april 2018

Sted: Kantina Telebygget Skien.

Tid:   Kl. 1600-kl. 18.30

Ny leder, Lisbet Kleiv, ønsket 31 medlemmer velkommen, spesielt velkommen til kveldens gjester, 3 jenter fra «Barnas fredspris», samt leder og primus motor Kari Thomassen.

Barnas fredspris er en frivillig organisasjon representert fra skoler i Porsgrunn.

Organisasjonens motto er: Barn hjelper barn

Alle innsamlede midler går uavkortet til prosjekt i Kenya og Filipinene,  bl.a til skolegang , for at barn skal kunne komme videre i livet. Prosjektet « Barnas Fredspris « startet i 2006. Det er bla bygget en førskole, skoler og barnehager vedlikeholdes av midlene. Gategutta prosjekt får støtte og slumskole har stor suksess etter samarbeidet med « Barnas Fredspris».

En gang i året reiser representanter nedover, for å sjekke prosjektenes framgang. Disse turene går ikke av innsamlede midler, men blir sponset av bedrifter.

De har bl.a besøkt skole hos masaiene  og ESD School  ( Jan Christensens internatskole)   To av jentene , som hadde vært med nedover, ga en interessant orientering om opplevelser fra Kenya og Filipinene.

Jentene fortalte også om det de hadde med i bagasjen sin , fotballdrakter til flere lag, strikka luer, sko, klær, boller og brus og div andre ting. Dette var kjærkommet og populært hos barna de møtte.

For oss var det  spesielt hyggelig og hilse på diss kjempeengasjerte  jentene fra « Barnas Fredspris organisasjon ,engasjert ungdom, som virkelig imponerte oss.

Lisbeth orienterte videre om Arendals uka og et resultat , etter den uka, om at lønnslippen  er tilbake – Ny velferds teknologi : teknologisk assistanse som bidrar til bl. økt trygghet/sikkerhet for den enkelte eldre i hverdagen  – Sentral  handlingsplanen, som styret jobber med å bryte ned til lokalt nivå og medlemmene ble oppfordret til å komme med  

 forslag / ønsker om hvordan vi skal ha det her hos oss. Lisbeth oppfordret også den enkelte til enhver tid å holde seg oppdatert ved å gå inn på forbundets nettside og til å komme med tilbakemelding , hvis det var interesse for datakurs. Det er mulighet  til å få igang et datakurs her i lokalforeningen.

Ragnhild orienterte fra lederkonferansen, 10.-12. april. Gunn Inger , fra tur komiteen,

orienterte  om lokalforeningens vår tur 23. mai, til Oslo med omvisning på operaen, kulturparken på Ekeberg, med lunch på Ekeberg restauranten og så senere på dagen en kort visitt i Frognerparken.

Tradisjonen tro, utlodning med hyggelige gevinster, som er like spennende hver gang!

Etter servering av fantastiske snitter, kake og kaffe,   takket Lisbeth for møtet og ønsket alle vel hjem.

E.M.H