Referat fra medlemsmøte mandag 26. februar 2018

Referat fra medlemsmøte mandag 26. februar 2018

Vi hadde medlemsmøte mandag 26. februar 2018 kl. 1700 i lokalene til Eldres Kultursenter i Molde.

Telepensjonistforeninga i Molde
Medlemsmøte mandag 26. februar 2018 kl. 1700 i Eldres Kultursenter

24 medlemmer hadde møtt opp, og vi åpnet med sangen «Blåveispiken», med akkompagnement av Edna. Kåre ønsket oss alle velkommen, og leste takkekort fra Eva Mork for hilsenen til sin 75-årsdag. Ønsket også velkommen til nytt medlem, Anne Lise Brubekk Hoem, riktig gledelig! Sekretær leste referat fra advent/julemøtet og fra årsmøtet.

I dag hadde vi besøk av Konrad Nerland, faktisk for 3. gang, og han har stadig nye og morsomme historier med tilhørende sanger og musikk. Helt nytt trekkspill i dag, men han hadde i begynnelsen problemer med bassen, som var borte vekk. Men det gikk bra, bl.a. sang vi sammen «Alle så nær som a Ingebjørg». Han husket også tilbake til TV-programmet «Husker du», der en kristiansunder, Tømmervåg, hadde deltatt. Hovedemnet hans i dag var imidlertid Oskar Braaten, som i sitt ganske korte liv, ble bare 58 år, ga oss et så riktig bilde fra arbeidsfolket i denne tiden gjennom sine romaner, noveller og skuespill. Vi kjenner vel til de fleste, som «Ungen», «Den store barnedåpen», «Godvakkermaren» og mange flere. Den første norske lydfilmen var faktisk «Den store barnedåpen». Bråten omkom dessverre i en bilulykke. Nerland leste også et dikt om et frieri, og med trekkspill, fremdeles uten bass, sang han sammen med oss en svensk sang, «Lev ditt liv».

Nå passet det med god kaffe og gode kaker fra Enen. Etter kaffen hadde bassen funnet veien tilbake til trekkspillet, og vi fikk en heftig «Tango mucho», dikt om oss eldre, små historier og bl.a. intelligens, vitser og flere gode melodier, valser m.m.

Kåre orienterte om sommerturen, som i år går til Tingvoll, hvor vi får omvisning m.m. i kirka, videre til Sunndalsøra med bespisning på en ny kinarestaurant. Hjemveien går om Rausand, Angvika og Heggem og hjem, med buss fra Tornes Auto. Invitasjon deles ut på neste møte, sendes, evt. leveres ut til de som ikke er til stede. Pris kr. 400,- for medlemmer og også for ledsager, ellers blir prisen kr. 700,-.

Loddsalget innbrakte kr. 2 690,-, mange gjenstander i dag!

Nerland avsluttet med amerikansk tresko-polka, og vi sang til slutt «Barndomshjemmet».

Kåre takket for oppmøtet, Nerland ble takket med god applaus ++, og møtet var slutt litt over kl. 1900. Neste møte blir mandag 26. mars, d.v.s. i påskeuka.

Referent: Ildri Huseby