Medlemsmøte 21 september

Kirsten Reitan kåserte om snublesteiner i Trondheim

Referat fra medlemsmøte i Telepensjonistenes forening i Trondheim onsdag 21.9.2022 kl 1400

62 medlemmer var tilstede.

Inntekter fra inngang kr. 2500

Inntekter fra loddsalg kr. 3720

Marie ønsket velkommen til høstens første møte og overlot ordet til Kirsten Reitan som var dagens kåsør.

Kirsten Reitan fortalte om snublesteiner som er laget for å minnes de som led stor overlast under 2. verdenskrig. I forbindelse med Trøndelag teaters oppsetting av Simon Strangers stykke «Leksikon om lys og mørke» ble det trykt et kart som viser hvor snublesteinene er plassert i Trondheim.

  Kirsten Reitan og Marie

Snublesteinene er ca 10×10 cm – som en brostein. I Europa finnes det ca 90 000 steiner. I Trondheim er det 67. Det er laget en egen webside – snublestein.no – med en beskrivelse av hver enkelt person som er minnet med en snublestein. Steinene er plassert der vedkommende bodde på sitt siste frivillige sted. Det er mange merkelige skjebner som skjuler seg bak hver stein. Kirsten fortalte om enkelte av menneskene bak steinene.

Marie takket for et interessant foredrag og overrakte en oppmerksomhet.

Marie informerte om en byvandring kalt Jødiske Trondheim som vi arranger 10. oktober. Invitasjon vil bli utsendt.

Fra årsskiftet har Hornemansgården endret utleietidspunkt for møter i storsalen. Vi må enten ha møter tidlig (slutt senest 1300) eller sent (start kl 1400). Tidspunkt for våre medlemsmøter må innrettes etter disse utleietidene.

Marie informerte videre om at Trim og bowling har startet sesongen.

Fridtjof Egil informerte og loddet stemningen for flere turer i løpet av høsten og våren.

Elvecruise med utreise fra Amsterdam og cruiseslutt i Strassburg, høsttur til Kiel, div bussturer. Det var stemning for forslagene og det vil komme tilbud med detaljer etter hvert. Kiel-turen i løpet av oktober.

Marie informerte videre:

  • Brosjyren med kulturtilbud for seniorer i Trondheim kommune lages og sendes i posten til interesserte hvert år. Gi beskjed til Marie dersom du er interessert i å få denne i posten.
  • På Eldredagen 1.10 har Trondheim kommune festmøte på NOVA kino med underholdning. Påmelding til kulturetaten i kommunen (73841700) eller til Hornemansgården (901 92 714)
  • Telenor ved Kristina Brend har tatt kontakt for å finne ut hvordan Telenor og Telepensjonistene kan samarbeide. Vi vil undersøke videre hva dette samarbeidet kan gå ut på.
  • Vervekampanjen i regi av Telepensjonistenes Landsforbund startet på igjen 15.9. Den vil vare fram til 15.4.2023. Premie er en Ipad. Alle som verver flere enn 3 får en gavesjekk på kr. 300. Alle som verver til Telepensjonistene i Trondheim får i tillegg et flaxlodd.

Neste møte er onsdag 26.10.

Trondheim 21.9.2022/Styret