Medlemsmøte/medlemstur til Tustna

Medlemsmøte/medlemstur til Tustna

Sommertur

Onsdag 22. august inviterte vi medlemmene til Tustna. Vi kjørte fra Kristiansund og Sunndal/Tingvoll i privatbiler. 24 medlemmer var med. Det var hyggelig at også Gjertrud, Marit og Bodil fra Tingvoll og Meisingset ville være med. Turen gikk først til Kråksundet Sjøbruksmuséum, der Nils Aakvik orienterte hvordan muséet ble til og om det frivillige arbeidet som utføres. Muséet lå i et naturskjønt område og lokalene leies ut til konserter, foredrag både til lag, organisasjoner og privatpersoner.

Etter en fin orientering gikk turen videre til Leira og barndomshjemmet (Bakken)  til Liv Anne og Brita, der vi ble ønsket velkommen av de to.  Foreldrene deres drev i sin tid telefonsentralen på Leira. Denne ble opprettet i 1943, med  Bastian Ødegård (deres far) som stasjonsholder. Idag brukes barndomshjemmet som sommerhus. Liv Anne fortalte om huset og det å vokse opp her med telefonsentralen i huset.  Det hendte at telemontører måtte overnatte i huset. Ofte kom det kunder innom som lånte telefonen, så det hendte at privatlivet måtte vike for kundene.

Etter orientering ble det kaffe og smørbrød, mens praten gikk livlig. Vertskapet hadde bakt mange gode kaker, imponerende! Etterpå var det loddsalg og -trekning.

Wenche takket til slutt vertskapet for en flott dag, med mimring, omvisning og at de ville åpne barndomshjemmet sitt for oss denne dagen. Hun overrakte en oppmerksomhet til begge.

Åse