Medlemsmøte onsdag 21. mars 2018

Medlemsmøte onsdag 21. mars 2018

Hanan i Drammen ønsket 28 medlemmer velkommen til vårt medlemsmøte hvor vi skulle minnes gamle dager i Drammen teleområde med sang og musikk av Tore og Åge. Det var ikke tvil om at dagens trubadurer traff en nerve hos alle. Her ble det latter og glede sammen med minner fra gamle dager.

Leder Henning Torsby ønsket alle hjertelig velkommen og spesielt til Åge Moberg og Tore Johansen.

De har ikke spilt sammen siden år 2000 og derfor måtte friske opp tidligere repertoar. Og det hadde de klart på en måte som gjorde at vi alle hadde en svært hyggelig stund.

 

 

 

 

 

Alle kjenner Tore som opphavsmannen til Rundtomnissen i 1977. Tore jobbet på Rundtom sentral og ville lage litt moro for egne barn. Men dette spredte seg raskt til venner og kjente og etter hvert til hele Norge. Men det tok helt av da Rundtomnissen gjestet Norge Rundt. Tore ble innkalt på «teppet» til Telesjef Olav Løkke. Han var en humørfylt kar som synes at dette var morsomt. Rundtom sentral fikk det etter hvert så travelt at det var vanskelig å komme igjennom. Dette ble ordnet med en rekke telefonsvarere og eget nissenummer. Så her var det mange barn og sikkert voksne med som fikk høre noen hyggelige julesanger. Rundtomnissen ble rikskjendis. Midt i 1990 -årene ble Rundtomnissetelefonen lagt ned.

I teksten er det 3 linker til Drammens Tidende og en til VG som gir artige glimt fra Rundtomnissens aktiviteter.

Nissemusen Torvald var også en viktig medhjelper for Rundtomnissen.

 

 

 

 

Spiraltrollet var også en figur Tore hadde med i ulike arrangementer på Spiralen. Trollet bodde i Bragernesåsen samen med Rubb og Stubb og trollkjerringa Rak. Spiraltrollet likte ikke bussene i byen, han ønsket seg en «troll»y buss i byen. Spiraltrollet var glad i Aass og lagde en sang som hyllet Glitre.

 

 

 

 

 

Rundtomnissen slet ut mange sko og hadde derfor et godt samarbeid med skomakeren på Tangen, Gunnar Sverreson. Sverreson har også vært modell for skomaker Andersen «Jul i Skomakergata».

 

Det ble også tid for andre sanger, Der bjørkarna susa, Mykji lys og mykji varme, sleng en slant uti brønnen og I Love Norwegian Country.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leder takket Tore og Åge for en svært hyggelig stund. Dette er trolig den beste underholdningen vi har hatt. Vi kjenner gutta og de får frem minner fra våre arbeidsdager i Telenor. Det var bare blide ansikter og mye latter gjennom hele dagen.

På julemøte har vi allerede engasjert Jo Sellæg til å holde et foredrag om gamle Drammen. Men til julemøte hører det også julemusikk. Tore og Åge takket umiddelbart ja til å sørge for musikk til julemøte og det setter vi stor pris på.

Åge og Tore fikk en kjempe applaus som takk for dagens flotte underholdning.

Vår faste gjeng sørget for at trekningen ble gjennomført, er med Bjørg favnen full av fine gevinster.

Leder minnet om neste møte onsdag 15. april hvor det blir motevisning med Lise Nilsen og faste modeller.

Sommerturen er onsdag 6. juni med kurs for Koster. Start kl. 0800 fra Drammen bussterminal. Mer informasjon kommer.

Leder takket for fremmøte, ønsket alle en riktig god påske og vel hjem. Gå forsiktig, det er glatt ute.