Medlemsmøte onsdag 27. oktober 2021

Medlemsmøte onsdag 27. oktober 2021

Det første medlemsmøte siden februar 2020. Endelig kan vi treffes igjen. Det er hyggelig. 23 telepensjonister er møtt frem i Folkets Hus for å få oppleve et foredrag om Hurtigruten.

Leder Henning Torsby ønsket alle hjertelig velkommen etter en lang pause. Vi ser frem til å møtes igjen under mer normale forhold. Nå som samfunnet åpnes opp igjen, ser vi at smitten øker. Det kan være fornuftig å allikevel være forsiktig fremover.

Vervebrosjyren ble presentert og delt ut til alle. Den er også sendt ut på e-post og denne kan sendes videre til eventuelle mulige medlemmer.

Den som skulle holde foredraget i dag, var forhindret. Tore Johansen tilbød seg å fortelle litt om Hurtigruten og hans engasjement med hest og vogn i Drammen fra 1989 til 2000

Tore har reist med alle hurtigrutene og fortalte levende om noen av sine opplevelser. De mindre hurtigrutene har mer sjarm enn de store som nærmest er cruiseskip. Polarlys synes han er den fineste båten.

Gjennom 11 år har han hatt 4 hester, 8 sleder og 11 vogner. Shiba var hans første hest.

Det har vært bryllupskjøring, turister og barn rundt på Spiralen/Nummedalstunet/rundt på Bragernes. Kanefart rundt i byen i ved juletider.

Hans mest skremmende opplevelse ble når Shiba plutselig ble borte. Shiba var blitt bundet på torvet og Tore skulle ha seg en kopp kaffe. Da han så ut av vinduet fra spisestedet, var både hest og vogn forsvunnet. Han ut på torvet, men så verken hest eller vogn, men hørte noen mistenkelige lyder fra Nedre Storgate. Derfra kom Shiba i vill fart mot Torvet. På kuskesetet satt en av byen kjenninger. Tore fikk stanset den ville ferden uten at noen ble skadet. De skyldige ble tatt vare på og har siden ikke kjørt med hest og vogn.

Tore ble takket for et hyggelig foredrag og at han var sporty til å ta det på sparket. Han fikk en stor applaus og en blomsterbukett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble servert varmekarbonader, kaker og kaffe.

Lodder ble solgt og trekningen gav mange fornøyde vinnere.

Henning takket for fremmøtet og ønsket alle vel hjem. Han minnet om julelunsjen onsdag 1. desember kl. 1300.