Medlemsmøte onsdag 28. februar 2018

Medlemsmøte onsdag 28. februar 2018

27 medlemmer var i formiddag samlet i Folkets Hus i Drammen sammen med trubadur Rune Jahnsen.

Leder Henning Torsby ønsket alle hjertelig velkommen og spesielt til Rune Jahnsen og satte pris på at så mange hadde trosset kulden.  Rune har vært hos tidligere og underholdt med egne og andres viser og som vi har satt stor pris på. Ekstra stas er det selvfølgelig at han en viss tilknytning til Televerket via sin mor som hadde sin arbeidsdag i det gamle telehuset.

 

Rune er en ihuga Drammens- og Skioldpatriot som mange av hans viser gir et godt bilde av.

 

 

 

I dag ble det også viser av Erik Bye, Cornelis Vreeswijk, Alf Prøysen og Finn Kristiansen. Men da Rune spurte om det var en vise vi ønsket oss. Svaret var ikke uventet, «Sjela til Skiold» er hans varemerke og må alltid med. Nå kom visa tidlig i programmet og det var bare herlig.

Det ble flere høydepunkter som «Mortefiskerens sang» av Knut Tvedt og «Aass for oss».

Det ble tid for karbonadesmørbrød og kaker og kaffe før Rune Jahnsen hadde en siste avdeling. Det følger med et par lenker, en til «Sjela til Skiold» og en annen til andre av Runes bidrag på YouTube. Her er det bare å kose seg.

 

 

 

I Drammen og Oplands turistforenings årbok 1942 er det en artikkel om bygging av Thorleif Haugs vei i Drammensmarka. Artikkelen inneholder også visa «Thorleif Haugs vei» av Mathias Pedersen melodi «Ofotbanevisa» Visa «Mortefiskerens sang» har melodi etter rallarvisa «Blandt de svarta fjällan» og det kan synes som at begge visene samme melodi med forskjellige navn. Jeg finner bare visa «Blant de svarta fjällan» på YouTube, så her kan hver enkelt som kjenner «Mortefiskerens sang» gjøre seg opp en mening.

 

 

 

 

Leder takket Rune for en svært hyggelig stund med mange fine viser og han fikk velfortjent applaus.

 

 

 

Vår faste gjeng sørget for at trekningen ble gjennomført og med mange fornøyde vinnere.

Leder minnet om neste møte onsdag 21. mars hvor Tore og Åge kommer og at sommerturen er onsdag 6. juni med kurs for Koster. Vi kommer tilbake med mer informasjon

Leder takket for fremmøte og ønsket alle vel hjem.