Medlemsmøte/vårtur 24/4-2019

Medlemsmøte/vårtur 24/4-2019

Porsmyr Bygdetun

Hele 42 medlemmer møtte fram ved Porsmyr Bygdetun.

Pent dekkete bord møtte oss i den gamle løa som var koselig innredet. Vi fikk først en liten orientering om starten på Bygdetunet. Det hele startet i 1995 ved at den gamle forfalne løa skulle rives. Men noen ildsjeler bestemte seg for å prøve å sette det hele istand. Taket ble jekket på plass ved hjelp av wire, talje og bjelker. Arne fortalte videre om restaureringen og samarbeidet med fylkeskonservatoren. Stilftelsen Porsmyr ble opprettet i 1997 og året etter oppsto Porsmyrs venner, hvor vår kollega Berit Mølland nå er leder.

Vi fikk en omvisning  i den andre delen av løa, som var  innredet som et innholdssrikt museum med utallige gjenstander fra en svunnen tid. Det var vintersportsutstyr, jakt og fiske, kjøkkenutstyr, gamle sleder og karjoler og selvfølgelig en masse gårdsredskap.

Veldig morsomt å se, for mye av det kjente vi igjen fra barndommen vår.

Hovedhuset var også interressant. Her var det laget ny bakerovn av stein i kjøkkenet, og ellers var møbler og inventar helt tidsriktig. Det var utstilt flott gammelt håndarbeid, og damene var riktig imponert over bl. annet kniplinger og hardangersøm.

Nydelige gamle dåpskjoler hang på utstilling, samt en flott gammel brudekjole. Vel verdt et besøk.

Etter omvisning ble det servert en delig gryterett, biff stroganoff med ris og salat, samt kringle og kaffe og praten gikk livlig rundt bordene.

Tilslutt holdt Solveig Nordkvist et innlegg nede i kapellet (innredet i gjødselkjelleren) om Songdalen kommune, samt noen muntre historier derfra.

En koselig kveld ble avsluttet rundt kl 20 og Ingvar takket for at så mange kom og ønsket god sommer og vel møtt til høstens møter