Medlemsmøtet 08.10.2019.

Medlemsmøtet 08.10.2019.

Tema for foredraget denne gangen var det tyske emigrantskipet De Zee Ploeg.

Som vanlig åpnet møtet med snitter, kaffe og utlodning. Og god dialog rundt bordene. Leder Ulf Rathe ønsket alle velkommen og sørget for at noen heldige loddvinnere fikk med seg en god flaske vin hjem

Ernst Sunde hadde en kort orientering om hjemmesiden vår og oppfordret alle til å ta den i bruk. Det gikk også ut en oppfordring om å sende inn gode historier fra tiden i Telenor, som kan legges ut på siden vår.

Det var deretter et godt besøkt medlemsmøte som fikk med seg den flotte gjennomgangen Erling Virkesdal hadde om omstendighetene rundt De Zee Ploeg‘s forlis utenfor Bergen, og konsekvensene det hadde i ettertid for området. Som en del av foredraget inngikk også visning av en dokumentarfilm laget om denne hendelsen. For en del erkebergensere var det nok en del historiske steiner som falt på plass, når opphavet til noen av Bergens gatenavn og kjente personer ble relatert til passasjerer på skipet.

Her er skipet PAULINE som var av samme type som De Zee Ploeg.

 

Det har kommet mange positive tilbakemeldinger på dette foredraget, og Erling Virkesdal kommer gjerne igjen en annen gang.

Bergen Byarkiv har en egen side som forteller om skipet De Zee Ploeg. Les her

Du finner også noe på Wikipedia. Les her og her