Nyttårshilsen til telepensjonistene i Bodø/Salten

Jeg er en av dem som synes at mørketiden er blitt lengre. Kanskje skyldes det at snøen har valgt å holde seg borte, eller at jeg selv er blitt eldre og har fått dårligere hukommelse. Uansett, når desember kommer og folk tenner julestjerner i vinduer, pynter inngangspartier med lys, og julegater åpner i byen, da blir det litt lettere. Da vet vi at sola snart skal snu, så kommer julehøytiden sammen med slekt og venner, og deretter skal vi hilse et nytt år velkommen. Jeg ser lys i tunellen!
Vi har endret oss
Selv om det har vært et spesielt år, ble det jul i år også. Men vi har endret oss. Personlig har jeg vært nødt til å innrømme at Bodø Glimt er et godt fotballag. Endringen fra å være en gjeng bortskjemte latsabber til å framstå som underholdningsarbeidere og idrettsutøvere av ypperste klasse har tatt et par år, men de greide det.
I foreninga har vi fått et nytt styre og en ny formann. På to år har han endret seg fra en gratispassasjer til en formann jeg ikke trodde fantes i kroppen min, uten at prestasjonen skal sammenlignes med Glimt’s. Når det er sagt, så har jeg (som Glimt) hatt gode trenere, bestående av resten av styret og støtteteamet (Gerd og Yngve).
I løpet av det siste året har vi alle endret oss. Noe til det bedre og noe har kanskje gått andre veien. For dem av oss som er fødd etter krigen, er dette kanskje det mest dramatiske året vi har opplevd. Til og med jula slapp ikke unna. Mange av oss har vært nødt til å kaste om på game juletradisjoner, og vi spriter oss så mye at en god gammel bekjent av meg er begynt å sutte på tommen. All endring gjør vondt, men la oss håpe det kommer noe godt ut på andre siden!
Rekorder
Dette har også vært det året da alle rekorder er slått. For å starte med Glimt så tror jeg til og med sportskommentatorene har mistet tallet. Også vi i telepensjonistene har også slått våre. I skrivende stund er det spesielt to som stikker seg fram. Vi har nok rekord på antall avlyste reiser og på antall avlyste medlemsmøter. Jeg kan ikke annet enn å be om at disse rekordene aldri blir slått. For en fersk leder må jeg være ærlig å innrømme at det har vært tunge beslutninger å ta. Som dere kanskje forstår, har vi hatt en del å gjøre uten at vi har så mye å vise til.
Snur vi blikket framover, så vil vaksinering være den store milepælen neste år. Også for aktiviteten i foreninga. De første vaksinedosene er kommet til landet og i skrivende stund har den første vaksinasjonen allerede skjedd. Usikkerheten i forhold til vaksinasjonsutrullingen gjør planleggingen for neste års aktiviteter utfordrende. I forhold til et normalår vil vi likevel prøve å gjennomføre noen endringer. Siden julebordet gikk i vasken, skal vi prøve å holde et møte på vårparten med god mat og drikke, og vi håper å få nye ideer både til innhold i møtene og andre fellesaktiviteter i vår medlemsundersøkelse. Dette kan bli spennende!
Reisevirksomheten vil nok lide noe hele første halvår, men er vi heldige vil vi klare å komme oss ut på en lokal tur uten å utfordre smittevernregler. Så får vi håpe at vi er blitt vaksinert og kan reise utenlands til høsten, før vi avslutter neste år med et julebord i ordinære former. Så snart vaksinasjonsprogrammet har innhentet oss, vil vi innimellom dette selvfølgelig møtes til medlemsmøter med foredragsholdere og lotteri slik som vi kjenner fra før.
Takk for dette året.
Nu er vi vel kommet så langt at det er på sin plass og takke styret, Mai, Reidar, Tove, Håkon og Turid, Arne Jan og Irene. En fantastisk gjeng frivillige som ofrer sin fritid for fellesskapet og opplæring av en uerfaren leder. Gerd som gjør en flott jobb som reiseutvalg, stiller med møterom når vi har behov for det, og er styrets førstehjelpsskrin når vi taper historien av synet. Yngve som er uunnværlig web-ansvarlig, og som var en kjemperessurs for å finne programvare til nettmøter da vi hadde behov for det. Han har også bidratt inn i valgkomiteen sammen med Wenche og Reidun. Og sist men ikke minst, alle medlemmene som med sine små og store bidrag i lyrikk-konkurranse, musikk og annet har vært med til å gjøre dette spesielle året litt mindre grått!
Til dere alle sammen: Tusen takk for et godt samarbeid i året som har gått, og måtte det nye året bli et eventyr av gode opplevelser for oss alle.
Godt nytt år.
Lev vel!
Thomas Petter Myhre