Operatur til Kristiansund 2 februar

Fine plasser på balkong

Allerede i grålysningen møttes en del av oss på Piren for å sette oss på bussen som skulle ta oss til Kristiansund hvor vi skulle se operaen La traviata. De resterende kom på ved Sentralbanestasjonen. Vi var 16 deltagere fra Telepensjonistene og utgjorde hele reisefølget til tross for at det var en «åpen tur».

Egentlig skulle vi reist med hurtigruteskipet Vesterålen til Kristiansund (og buss hjem), men båten var forsinket av været – og været gjorde også at båten ikke ville gå videre fra Trondheim, men bli liggende der og vente på at man skulle «komme i rute igjen». Så derfor ble det buss begge veier. Det er greit med buss når uværet herjer, men det er ikke greit med buss fra Piren – dit er det vanskelig å komme hvis man ikke tar drosje eller har noen som kjører en dit. Men det fikk vi ikke gehør for sånn uten videre hos reiseselskapet Vega.

  Sjåfør Frank og guide Marius Johanson

Nok om det, vi kom oss av sted og kjørte etter min mening en aldeles lang og unødvendig omvei. Men det er noe om at det er omveiene som gjør turen spennende. Og sannelig fikk vi lunsj på et helt spesielt spisested – Angvik gamle handelsted. God mat og god service. Etter mat fikk vi en omvisning på stedets museum, og her var det litt av hvert å se.

            Lunsj Anvik

                                     

Hyggelig vertinne Flavia Adkiana Silvano                                   Fra museet

Vi kom til Kristiansund bort imot kl 16.30 og hadde dermed en liten stund til avslapning før vi ble hentet av bussen og kjørt til Festiviteten hvor forestillingen var. Sangerne og danserne var fantastiske. Eir Inderhaug hadde hovedrollen som Violetta – og himmel! Som hun kan synge! Men jeg tror veldig mange reagerte på «innpakningen» denne gangen. Kameliadamen, som operaen bygger på, var neppe en binær person som omtalte seg som HEN. Eller?? Vi får håpe at både Alexander Dumas og Giuseppe Verdi tilgir regissøren og forholder seg i ro der de er.

           

Festiviteten                                                                                     Fine plasser på 1 rad

Etter forestillingen fikk vi nydelig kveldsmat på hotellet. Det ble tidlig kveld for de fleste. Dagen etterpå var det egentlig lagt opp til sightseeing til fots men vi tilga så gjerne reiseleder Marius for at han avlyste den i den stive kulingen som akkurat da herjet på Nordmøre. I stedet ble den lang frokost. Og etterpå satte vi oss på bussen og kjørte hjemover til Trondheim igjen.  Vi hadde stopp på Valsøytunet for lunsj og va tilbake i Trondheim på ettermiddagen.

Og været – ja, det kommer nå som det selv vil, det. Storm og snø/hagl/regn til tross; vi hadde en fin tur. Takk til Marius som foret oss med lakseelver og kraftverk på turen og takk til Frank som fikk oss trygt både frem og tilbake!

Marie