Operatur til Kristiansund

Operahuset i Kristiansund

36 reisende og reiseleder Odd Horneberg fra Vega reiser møttes på hurtigruten Trollfjord en tidlig morgen for å reise til Kristiansund. 19 av deltagerne var fra Telepensjonistene i Trondheim.

Trollfjord

Trøndelag viste seg fra sin beste side og vi fikk en veldig hyggelig tur med båten. Å reise med hurtigruten er egentlig veldig behagelig og så er det god plass til å bevege seg litt – man behøver ikke sitte rolig hele tiden. Når vi i tillegg kunne nyte en god lunsj kunne vi nesten ikke hatt det bedre.

             

Om bord på Hurtigruta

På kaia i Kristiansund ble vi møtt av Torleifs Bussruter som for anledningen stilte med Rosenborgbussen som tok oss til Scandic Hotel.

               

Flott buss med sjåfør Bente Busklein               To av deltakerne

Her ble det ikke tid til annet enn å pakke ut før bussen tok oss til Festiviteten hvor vi fikk se en riktig så munter forestilling – Czardasfyrstinnen, en herlig operette med god musikk og flotte kostymer.  En riktig så banal – men fornøyelig – historie om en adelsmann som forelsker seg i en cabaretsangerinne. Historien ble fortalt oss av gode dansere og enda bedre sangere.

De solgte program

Vi hadde billetter til balkong. Der var det helt nye stoler hvor radene sto så tett at de eneste som hadde god plass til beina var sånne på størrelse med meg. Vi får håpe de tar hensyn til det hvis resten av stolene skal skiftes.

Tilbake på hotellet fikk vi servert kveldsmat – en god gryterett. Etterpå tror jeg de fleste fant senga. Vi hadde jo vært oppe siden tidlig på morgenen.

Dagen etter startet med frokost. Scandic er kjent for sin gode frokost og denne var intet unntak.

Etterpå gikk turen hjemover med den før omtalte Roseborgbussen med vår dyktige sjåfør Bente Busklein. Lunsjpausen hadde vi på Valsøya hvor vi ble servert saltkjøtt m/kålrabistappe og riskrem.

I løpet av hjemturen fikk jeg denne kommentaren: dette må vi gjøre om igjen neste år!

Kanskje det kan bli den neste tradisjonen?

Marie