Kjente folkesanger og eventyr på medlemsmøtet 28. mars 2017

Kjente folkesanger og eventyr på medlemsmøtet 28. mars 2017

35 medlemmer hadde møtt opp for å få med seg forestillingen "Vårt store lille liv" med Karl Sundby, som kanskje er mest kjent som portieren fra "Hotel Cæsar", han du vet med stilig uniform og svart lapp over ene øyet.

OSL-Møte_170328_K-Sundby_01
Møtet kan starte

Leif åpnet møtet og ønsket alle velkommen. Deretter ga han ordet til Unni som leste referat fra medlemsmøtet med Geir Helljesen  28. februar.
Leif leste så opp takkekort fra fire medlemmer som hadde mottatt oppmerksomhet fra foreningen.

Neste punkt på dagsorden var foreningssaker, der Leif opplyste at det vil bli avholdt Landsmøte for Telepensjonistene på Gardermoen 9.-10. mai. 4 styremedlemmer fra Oslo vil delta der.
Foreningen hadde dessuten mottatt tilbud fra en organisasjon som heter «Senioravtaler». Dette er en gratis fordelsklubb for alle som fyller 55 år eller er eldre. De har mange hundre avtaler hvor medlemmene får rabatt, både i nettbutikker og fysiske butikker. Medlemskap er gratis, og du får rabatten (stort sett 10%) på utvalgte nettsteder hvis du er registrert som medlem. Men for å få rabatt i fysiske forretninger må du ha medlemskort, noe som koster 99 kr. pr. år. Du kan lese mer om denne fordelklubben her: www.senioravtaler.no.

Åke orienterte om kommende turer, på Mjøsa med Skibladner i juni, og reketur på Oslofjorden i juli. Men først er det tur med Kiel-ferga 4.-6. april. Oppmøte på Hjortneskaia kl 13.00 tirsdag 4. april, Åke henter og deler ut  billetter, avgang kl 14.00.
Ellers ble det nevnt at vi nå har startet opp med Vandreturer som erstatning for Byvandringen. Første tur blir en «Blåveistur» rundt omkring på Bygdøy tirsdag 18. april. Kari Sørensen er kontaktperson for denne aktiviteten.

Deretter var det tid for servering, der det stod Svinefilet på menyen – rene festmiddagen.

OSL-Møte_170328_K-Sundby_02
«Scenen» rigges opp

Etter maten ble det underholdning av Karl Sundby med enmannsforestillingen «Vårt store lille liv» som består av norske folkesanger og -eventyr. Skuespiller og musiker Karl Sundby inviterte alle  til en musikalsk teaterforestilling, hvor kjente folkesanger og eventyr ble gitt en forfriskende vri i form av et humoristisk revyformat. Og dette ble i sannhet et fargerikt og musikalsk møte med våre nære røtter. Vi fikk vite mer om bakgrunnen til blant annet Anne Knudsdatter, Håvard Hedde og Ola Glomstulen. Og hvem kunne vite at «Eg gjette Tulla» egentlig er om et bruk i Telemark på 1700-tallet og at vi her snakker om en revolusjonær sang om storbondens tyrannisering av  plassmannen. Vi fikk høre mer om bakgrunnen til viser som «Pål sine høner», «Og mannen var ute etter øl», «Mannen gjekk seg i vedaskog», og «Mannen som skulle stelle heime», framført på en lun måte, full av spenstige hopp og humoristiske undertoner. Og temaet falt i smak og skapte både gjenkjennelse og latter i forsamlingen.

Etter at latteren hadde lagt seg, og den gode Sundby pakket sammen sine rekvisitter, var forsamlingen blitt kaffetørste. Og arrangementskomitéen serverte kaffe med rullekake til, og loddsalget gikk strykende. Ryktet vil ha det til at det ble solgt 3 hele loddbøker, så da kan hver og en regne seg til hvor mye dette brakte inn i foreningskassa.

Til slutt takket Leif for frammøtet, og ønsket alle vel hjem.

Nedenfor noen glimt fra møtet:
(tips: klikk på bilde og bla i billedgalleri med piltastene)