Medlemsmøte med auksjon 27. oktober 2015

På medlemsmøtet tirsdag 27. oktober var det auksjon av gjenstander fra Kongens gate 21.

Forberedelser til auksjon
Forberedelser til auksjon

I våre tidligere lokaler i Kongens gate 21 hadde foreningen flere «personlige» eiendeler, gaver og pyntegjenstander som har blitt samlet gjennom mange år. Siden vi nå leier lokaler i Grefsenveien, har vi ikke anledning til å oppbevare mye av dette lenger. Disse gjenstandene har i mellomtiden vært lagret hos forskjellige styremedlemmer, og styret har derfor bestemt at en del av disse gjenstandene skal selges på auksjon for medlemmene der inntekten går tilbake til foreningen. Og tirsdag 27. oktober var det auksjon på medlemsmøtet med gjenstander fra Kongens gate 21.

Leif kunne ønske 41 medlemmer vel møtt til medlemsmøte tirsdag 27. oktober, og til auksjon av diverse gjenstander fra Kongens gate 21.
Men før vi kom så langt leste Unni referat fra forrige medlemsmøte, og Leif refererte et takkekort som hadde kommert inn fra en takknemlig jubilant. Det var ingen foreningssaker å berette om denne gangen. Derimot ble det orientert om juleturen som (tradisjonen tro) går til Oset Høyfjellshotell 18. november.

Skal det være et kunstverk av tidligere Televerk-kollega O. Knudsen?
Skal det være et kunstverk av tidligere Televerk-kollega O. Knudsen?

Dagfinn hadde sagt seg villig til å stille som auksjonarius, og auksjonen gikk strykende. På forhånd var det hentet inn tillatelse fra tidligere givere om gavene kunne selges på intern auksjon. Og maleriene hadde på forhånd blitt vurdert og taksert av auksjonsfirmaet Blomqvist, slik at det kunne settes en anstendig utropspris.
Mange fikk skaffet seg «billige ting», mens andre måtte grave dypt i lommeboka for å få tilslaget på noe de absolutt måtte ha. Nesten alt ble solgt, og det som ikke ble solgt denne gangen vil bli forsøkt auksjonert ut igjen senere. Det er nemlig mer igjen «på lager», så vi kan belage oss på en ny auksjon utpå vårparten.

Etter auksjonen smakte det godt med middag, denne gangen ble det servert deilig Får-i-kål fra Gunnar Ruud Catering. Auksjonen hadde tydeligvis gitt matlyst, og middagen falt i meget god smak blant de frammøtte. Og etter middagen var det som vanlig kaffe og kaker.

Til slutt var det den sedvanlige utlodningen. Og selv om mange hadde «ofret» mye penger på auksjonen, gikk loddsalget strykende. Det var nok en fordel at de som hadde fått tilslaget for store beløp på auksjonen fikk med seg ferdig utfylte bankgiroblanketter, slik at de kunne gjøre opp for seg i ro og mak senere. Dermed var lommeboka fortsatt intakt for loddsalget.

Nedenfor et knippe bilder fra medlemsmøtet og auksjonen:

P.S.:
Maleriet ovenfor av O. Knudsen ble IKKE solgt på auksjonen til tross for latterlig lav utropspris på 10 kroner! Så dette vil nok bli med på neste auksjonsrunde på vårparten. Og om ikke maleriet faller i smak, så vil du her få alle tiders god anledning til å skaffe deg en billig ramme!

Tekst og foto: Tor Einar Sæter