Svigermors bane – 28. april 2015

44 medlemmer hadde møtt opp til medlemsmøte tirsdag 28. april, blant annet for å høre foredraget om Svigermor av Gjertrud Sæter. Men teknikken ville noe annet, foredraget måtte utsettes til en senere anledning siden forsterkeranlegget slo seg vrang (derav bildet av forsterkerskapet "til spott og spe").

Hvordan er ditt forhold til svigermor?
Hvordan er ditt forhold til svigermor?

Leif ønsket alle velkommen til medlemsmøte tirsdag 28. april, og spesielt velkommen til dagens foredragsholder, Gjertrud Sæter. Agenda for foredraget denne dagen var «Svigermonster? – hvordan svigermor fremstilles i folklore og populærkultur». De aller fleste i salen har – eller har hatt – en svigermor, for ikke å snakke om at mange selv fortsatt var svigermor. De var derfor en anelse spente og forventningsfulle over å få sin «dom».

Men før dette leste Unni opp referat fra et tidligere medlemsmøte 24.02.2015, og Leif leste opp takkekort fra medlemmer som hadde fått en påskjønnelse fra foreningen. Under foreningssaker ble det nevt at i slutten av mai er det Landsmøte for Telepensjonistene på Gardermoen. Fra vår forening møter Leif, Tor, Unni, Kari og Ruth.

Åke fortalte om turer, blant annet en Elvebåttur på Rhinen i september som han ville legge ut denne dagen. Foreløpig har han reservert 15 plasser til oss.
Reketur på fjorden vil det bli også denne sommeren. Endelig dato er ikke bestemt, men det vil høyst sannsynlig bli i slutten av juli.

Det ble også nevnt at vi nå endelig er blitt behørlig registrert i Frivillighetsregisteret slik av vi kan bli mottakere av Grasrotandelen i Norsk Tipping. Så nå er det opp til medlemmene å støtte oss når de tipper. Det ble delt ut «kort» med strekkode som er ferdig til å vise fram til tippefunksjonæren. I Grefsenveiemn har vi mer av dette materiellet, det er bare å henvende seg til en av styrets medlemmer for den som har behov.

OSL-150428_Møte_02_Forsterkerskap
Her er synderen

Etter at det formelle møtet var ferdig var det tid for svigermor-foredrag. Men det ble raskt konstatert at forsterkeranlegget var i ustand (igjen). Ettersom foredragsholderen var avhengig av presentasjon fra PC til prosjektor og skjerm – og avhengig av å vise video-snutter på skjermen – måtte vi bare innse at det ikke kunne bli noe foredrag denne dagen.
Men foredragsholderen sjekket avtaleboka og kunne konstatere at hun var ledig 29. september, det vil si en av dagene det er planlagt medlemsmøte etter ferien.  Så da ble det avtalt at det blir gjort et nytt forsøk tirsdag 29. september.

Da var det bare å hive seg over middagen, som denne dagen var Ostesnitsel med grønnsaker og remulade. Og selv om maten smakte bra kunne den ikke oppveie skuffelsen over at vi ikke fikk høre svigermor-foredraget.

Til slutt var det loddsalg og trekning av fine premier. Og salget gikk unna.

Nedenfor viser vi noen glimt fra møtet:

Tekst og foto:  Tor Einar Sæter