Tur til «Fucking Åmål» – mai 2016

Tur til «Fucking Åmål» – mai 2016

Telepensjonistene i Oslo har vært på ny Sverige-tur, til Åmål denne gang.

OSL-160525_Tur_Åmål_0114 medlemmer møtte opp på Bussterminalen onsdag morgen 25. mai for å oppleve Dalsland i Sverige, og ikke minst Dalslands «hovedstad» Åmål, kanskje best kjent fra filmen «Fucking Åmål». Alle Finn Carlsens busser var i oppdrag denne dagen og de hadde derfor leid inn en ekstra buss for «vår» tur. Det var tre grupper som skulle være med på denne bussen: Pensjonister fra Lørenskog videregående skole, pensjonister fra en fagforening i Oslo og selvsagt våre telepensjonistene fra Oslo. Telepensjonistene ble plassert bakerst i bussen, inklusive baksetet.
Vi reiste over Ørje med en kort stopp på Töcksfors Shoppingcenter etter grensepasseringen. Dette var mest for at sjåføren skulle få sin tilmålte hviletid, vi ble lovet rikelig tid til Harry-handling på senteret på tilbaketuren. På vei til Åmål kjørte vi forbi den vakre Svansjøen  og Svaneholm herregård.
Åmål var en sjarmerende småby som ligger nydelig til ved innsjøen Vänern. Byen utmerker seg med gammel fredet bebyggelse fra midten av det 18. århundre som ligger i et nydelig område rundt byparken. Her var det rikelig tid til å promenere langs havnen og eventuelt få seg en matbit og en kopp kaffe (eller vin) på Havnekaveen.
Fra Åmål reiste vi tilbake gjennom Dalslands mektige skoger (det ble mye skog!) til kanalbyen Bengtsfors, hvor vi fikk servert nydelig treretters middag på First Hotel Bengtsfors (tidligere Hotel Dalia) like ved Göta kanal. På hjemveien kjørte vi langs Dalslands jernbane. Jernbanen er nå nedlagt, men den blir flittig benyttet til friluftsutflukter med dressin, noe vi så flere av. Før vi passerte grensen på tilbakeveien ble det en lengre stopp på Töcksfors Shoppingcenter.
Tilbake i Norge ble det full stopp i en halv time på grunn av en alvorlig trafikkulykke. Dette gjorde at det ble noe sent før vi var tilbake i Oslo, men alt i alt så hadde det vært en meget interessant og opplevelsesrik tur.